Amsterdam gaat alle auto’s die de stad inrijden scannen op basis van het kenteken.

Geen categoriesep 07 2011, 13:58
De Amsterdamse politie gaat verder als verlengstuk van onder meer de belastingdienst. Alle auto's die Amsterdam binnenkomen daarvan zullen de kentekens worden gescand. Dat bevestigt een woordvoerder van het politiekorps Amsterdam-Amstelland woensdag.
Uit onderzoek is gebleken dat juridisch is toegestaan om bestaande camera’s die nu controleren of er geen vervuilde vrachtwagens de stad binnenrijden, in te zetten om de zogenaamde ANPR-gegevens van alle auto’s die via de ringweg en enkele andere grote toegangswegen naar Amsterdam rijden, te controleren.
De beelden worden dan gebruikt om de gegevens van nummerborden te koppelen aan verdachten van overlast of bijvoorbeeld mensen die nog een boete hebben openstaan. “Die kunnen we dan onmiddellijk staande houden”, aldus de politiewoordvoerder, die uit strategische overwegingen niet nader wil toelichten hoe dat praktisch gaat worden aangepakt.
De camerabeelden worden niet opgeslagen, zo laat de zegsman weten. De maatregel gaat vermoedelijk eind dit jaar in.
Mijdt Amsterdam met de auto. Qua parkeren wordt u al opgelicht en uw privacy is niet heilig in dit stadje met bromsnormentaliteit.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten