Amsterdam: Georganiseerde misdaad vs. Ongeorganiseerde overheid

Geen categoriejun 02 2018, 14:00
Flinke bende daar in Amsterdam! De hoofdstedelijke ombudsman laat weten dat misdaad veel te makkelijk loont in die hoek van het land. Zo meldt de Telegraaf.
Dat Amsterdam zo'n geïnfecteerd hel-hol is was al langer duidelijk. Meestal wordt de schuld dan gelegd bij het toerisme, de linkse gemeenteraad of de asielzoekers. Dit keer ligt de nadruk op criminaliteit! De ombudsman, Arre Zuurmond, vertelt over hoe er veel te makkelijk geld kan worden verdiend en er veel te weinig politie is om het tegen te gaan. Het zou gaan om honderden miljoenen per jaar die, zo zegt Arremans, 'een ontwrichtende werking hebben op de maatschappij'.
Het Parool beschikt over politierapporten waaruit blijkt dat er veel crimineel geld terecht komt in de vastgoedsector. De ombudsman zelf geeft ook tal van voorbeelden over fraude en criminele praktijken en laat weten dat het Openbaar Ministerie zegt dat zo'n 90% van de overnames tussen bedrijven gebeurt met onderhandse leningen. Dit zijn leningen waar geen bank aan te pas komt. Er hoeft natuurlijk niet te worden uitgelegd waarom dit juist een aanzuigende werking heeft voor potentiële criminelen want je kunt gewoon je kantoorpand bij elkaar jatten!
Gezien de aard en de omvang van het probleem lijkt het er sterk op dat alleen 'meer blauw op straat' niet voldoende zal gaan zijn om Amsterdam weer op het rechte pad te krijgen.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten