maxresdefault

Gevangen in Mechelen verstoren minuut stilte massaal met 'Allah Akbar'

Geen categoriejun 02 2018, 13:00
Toen de minuut stilte begon voor de slachtoffers van de terreurdaad in Luik klonk er toch wat anders dan de verwachte totale stilte in de gevangenis te Mechelen. Zo meldt het Belgische Nieuwsblad.
De aanslag in Luik van een paar dagen geleden, die twee dode agenten en een dodelijk getroffen voorbijganger tot gevolg had, werd gisteren herdacht met een minuut stilte. Het grootste deel van de Belgen deed mee uit respect voor de slachtoffers maar in Mechelen liep dit totaal anders!
Het hele tafereel wordt omschreven als een scène uit Planet of the Apes waar haast geen enkele gevangene zich normaal en respectvol kon gedragen. Iedereen begon luidkeels 'Allah Akbar' te roepen en op de deuren te bonken als een malle. De gevangenisdirectie voelde zich niet langer veilig en overwoog zelfs om de politie in te schakelen. Dit bleek echter uiteindelijk niet nodig te zijn. De 'daders' zijn allemaal genoteerd en worden onder verscherpt toezicht in de gaten gehouden door medewerkers van de gevangenis.
Dit laat wel weer zien dat de denkbeelden niet verdwijnen na opsluiting van zulk volk. Er wordt niet gederadicaliseerd, ze komen er niet beter uit dan hoe ze erin zijn gekomen en zelfs in de gevangenis lopen ze nog steeds te provoceren. Absoluut gebrek aan respect door dit tuig.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten