Ex-Hofstadgroeplid: 'Er is een fundamenteel probleem met de moslimgemeenschap'

Geen categoriejun 02 2018, 12:00
Jason Walters (33), Ex-Hofstadgroeplid en degene die een granaat naar de politie wierp in 2004, geeft zijn eerste interview na zijn vrijlating. Hij erkent een fundamenteel probleem in de moslimgemeenschap! Zo valt te lezen het Nieuw Israëlitisch Weekblad.
Walters probeerde zich tot twee keer toe bij de Taliban aan te sluiten nadat hij op z'n dertiende tot de islam bekeerde en radicaliseerde. Uiteindelijk kreeg hij 15 jaar voor het verwonden van vier agenten met een handgranaat. Hij blikt terug op zijn tijd als radicaaltje.
Zo zegt hij onder andere dat radicaliseren niet zoiets is als een stoornis die je oploopt. Hij noemt het een 'existentiële keuze' en vergelijkt deradicalisering met het om willen toveren van een D66'er tot een PVV'er. De religie domineert volgens hem namelijk je leven totaal. Klopt er iets niet met de islam voor jouw gevoel? Dan klop JIJ niet maar ligt de fout niet bij de islam.
Terwijl deze granaatmeneer zijn leven aan het beteren was in de gevangenis door Plato, Nietzsche en Heidegger te lezen, kwam zijn broertje om in IS-gebied vlak nadat hij en z'n gezin besmet raakten met de radicalisatie. Het vreemde hier is dat hij waarschuwt voor de vele achterlijke denkbeelden in die gemeenschap, maar wel pleit voor de terugkeer van het gezin van z'n broertje, hoe geïndoctrineerd en getraumatiseerd ze ook zijn. Hij benoemt de situatie in Nederland en zegt: "Tot mijn stomme verbazing wordt het heel erg gedownplayd. Er is heel veel haat, antisemitisch gedachtegoed wordt geïmporteerd en ook in de academische wereld en in linkse hoek salonfähig gemaakt. Dat is extreem zorgelijk. En bizar. Het is de dood van de rede die hier plaatsvindt." Klinkt als nog meer problemen binnenhalen als dat gezin ooit terug komt...
De ex-terrorist sluit het interview af met wijze woorden: 'Een pijnloze oplossing is er niet.'
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten