Amsterdam knielt voor afgewezen illegale asielzoekers: biedt wél 24-uursopvang

Geen categoriemei 24 2018, 12:00
Met dit linkse bestuur hadden we het kunnen zien aankomen, maar het hoge woord is er dan toch eindelijk uit: 24-uursopvang! De illegalen van de groep 'We Are Here', die huizen gekraakt hebben, worden beloond door de nieuwe linkse coalitie. Het is weerzinwekkend, onrechtvaardig en het valt niet te verdedigen.

Uit het akkoord, dat de partijen donderdagochtend presenteren en voor de komende vier jaar geldt, komt naar voren dat de ’ongedocumenteerden’ in de watten zullen worden gelegd. Er komt een plaats voor 500 mensen, die daar anderhalf jaar kunnen blijven. „Daarna heeft de burgemeester de discretionaire bevoegdheid verblijfsduur eventueel te verlengen”, blijkt uit het akkoord. In de opvang, die ’kleinschalig, met respect voor de privacy is’, is de mogelijkheid om zelf te koken en is een ’zo laag mogelijk beveiligingsniveau’. „Tijdens verblijf in de opvang worden de bewoners niet opgepakt vanwege ontbreken verblijfsstatus.” Ook wordt onderzocht „hoe stage en/of werk” voor hen kan worden ingericht.

Het gaat in tegen het nationale beleid, waardoor 'Republiek Amsterdam' toch steeds minder als grap begint te klinken. De confrontatie met de Tweede Kamer wordt steeds harder en de nationale overheid staat voor een keuze hoe ze onze hoofdstad kan dwingen om het nationale beleid wél uit te voeren.
Vandaag wordt het coalitieakkoord van het college GroenLinks-PvdA-SP-D66 gepresenteerd in Amsterdam. Het uiterst linkse college zal een uiterst links beleid gaan uitvoeren. Illegalen en asielzoekers worden in de watten gelegd, uitgaven worden hoger, auto's worden gepest, de economie wordt ondergeschikt gemaakt, gezinnen worden weggepest. Ik word er een beetje verdrietig van, maar boontje komt om zijn loontje.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten