Amsterdam knielt voor afgewezen illegale asielzoekers: biedt wél 24-uursopvang

Amsterdam knielt voor afgewezen illegale asielzoekers: biedt wél 24-uursopvang

Met dit linkse bestuur hadden we het kunnen zien aankomen, maar het hoge woord is er dan toch eindelijk uit: 24-uursopvang! De illegalen van de groep 'We Are Here', die huizen gekraakt hebben, worden beloond door de nieuwe linkse coalitie. Het is weerzinwekkend, onrechtvaardig en het valt niet te verdedigen.

Uit het akkoord, dat de partijen donderdagochtend presenteren en voor de komende vier jaar geldt, komt naar voren dat de ’ongedocumenteerden’ in de watten zullen worden gelegd. Er komt een plaats voor 500 mensen, die daar anderhalf jaar kunnen blijven. „Daarna heeft de burgemeester de discretionaire bevoegdheid verblijfsduur eventueel te verlengen”, blijkt uit het akkoord. In de opvang, die ’kleinschalig, met respect voor de privacy is’, is de mogelijkheid om zelf te koken en is een ’zo laag mogelijk beveiligingsniveau’. „Tijdens verblijf in de opvang worden de bewoners niet opgepakt vanwege ontbreken verblijfsstatus.” Ook wordt onderzocht „hoe stage en/of werk” voor hen kan worden ingericht.

Het gaat in tegen het nationale beleid, waardoor 'Republiek Amsterdam' toch steeds minder als grap begint te klinken. De confrontatie met de Tweede Kamer wordt steeds harder en de nationale overheid staat voor een keuze hoe ze onze hoofdstad kan dwingen om het nationale beleid wél uit te voeren.

Vandaag wordt het coalitieakkoord van het college GroenLinks-PvdA-SP-D66 gepresenteerd in Amsterdam. Het uiterst linkse college zal een uiterst links beleid gaan uitvoeren. Illegalen en asielzoekers worden in de watten gelegd, uitgaven worden hoger, auto's worden gepest, de economie wordt ondergeschikt gemaakt, gezinnen worden weggepest. Ik word er een beetje verdrietig van, maar boontje komt om zijn loontje.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties