Amsterdam wil giga parkeerboete (€75,-!!!) erdoorheen krijgen

Geen categoriedec 14 2018, 15:00
Zeg je 'links' dan zeg je 'zij die alles duurder maken'. Dat leek hier en daar nog wel eens mee te vallen of zelfs onwaar te zijn, maar Amsterdam draait die optimistische kijk op links finaal de nek om! Via De Telegraaf.
Op het moment is het in Amsterdam zo dat parkeren een godsvermogen kost. € 7,50 Per uur in 2019! Het is dan ook goedkoper, wanneer je lang wilt parkeren, om gewoon géén kaartje te halen en een boete te krijgen, dan is de 'naheffingsaanslag' 49 euro en maximaal 62 euro. U leest vast 'wat een kapitaal!' maar de Amsterdamse gemeenteraad leest 'we missen dus geld!'
Sharon Dijksma, wethouder namens de PvdA, klopt dan ook met hoge poten bij Den Haag aan. De gemeente mag namelijk niet zomaar de naheffingsaanslag verhogen. Zij zijn gebonden aan de wet waar (qua boetes) in staat dat de gemeente alleen geld in rekening mag brengen om kosten te dekken die ook daadwerkelijk gemaakt worden!
Dijksma gaat dus even flink lobbyen om die wet om te buigen of een maas te vinden in de wet zodat iedere automobilist vóllédig uitgekleed kan worden. In 2017 legde Amsterdam namelijk 780.000 parkeerboetes op dus er is nogal een motief om hier het onderste uit de kan te halen.
Allemaal om te handhaven en autogebruik tegen te gaan natuurlijk...
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten