Amsterdam wil krakers laten zitten, want is zielig en deugen

Amsterdam wil krakers laten zitten, want is zielig en deugen

Eigenaren zijn er wel een keer klaar mee, dat gespuis in hun panden, maar GroenLinks niet! Gewoon kei.hard.verder.deugen. met die hap! Rutger Groot Wassink, de fractievoorzitter van GroenLinks Amsterdam, slingerde er zo een motie in om ervoor te zorgen dat de krakers konden blijven zitten. D66 vond dat ook wel een leuk idee.

Formeel is kraken gewoon een strafbaar feit en mogen eigenaren dan ook een verzoek tot ontruiming indienen bij de gemeente. Ze werden echter vriendelijke verzocht dit niet of later te doen door onder andere GroenLinks.

Paaskraak
Tijdens het paasweekend gewoon 12 panden kraken zodat uitgeprocedeerde asielzoekers lekker kunnen vertoeven in Amsterdam, activisten van 'We are here' doen dat gewoon! De reden? De Bed-bad-broodvoorziening was niet voldoende voor deze verloren chirurgen en wetenschappers, dus kwam het breekijzer er maar aan te pas!

Woningcorporatie Ymere zet de procedure wel gewoon door, en VVD-raadslid Marianne Poot was ook bereid aangifte te doen als Ymere niet door zou zetten. Annabel Nanninga noemt het hele gebeuren ook 'absurd' en zegt: "Wetgeving geldt voor alle Nederlanders. We schorten toch ook niet zomaar het innen van gemeentebelastingen op? Dit is grote rechtsongelijkheid en een idioot signaal naar de Amsterdammers en de rest van Nederland. Eigenlijk zegt Amsterdam: het is een criminele daad, maar we doen er niets aan.”

Tenminste nog een paar mensen met gezond verstand!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meest gelezen

Lees meer