Amsterdam zet streep door drug lachgas: alleen GroenLinks, D66 en BIJ1 zijn tegen

Amsterdam zet streep door drug lachgas: alleen GroenLinks, D66 en BIJ1 zijn tegen

Lachgascapsules als oud vuil achtergelaten. Bron: Shutterstock.

De gemeenteraad van Amsterdam heeft besloten dat lachgas vanaf heden een verboden te verkopen substantie is in de hoofdstad. De in recente jaren populair geworden softdrug heeft de afgelopen tijd voor veel overlast veroorzaakt, vonden initiatiefnemers ChristenUnie en de PvdA. Dat meldt De Telegraaf.

Het sociaal-democratische raadslid Sofyan Mbarki was fel: "Lachgas sloopt de levens van veel te veel jonge mensen," vond hij: "Als gemeente moeten we daarom een norm stellen. Lachgas is als gif en gif hoort niet verkocht te worden in Amsterdam." De gemeente verbiedt de verkoop van de drug, maar kan voorlopig wel de verkoop stoppen.

De gemeenteraad was niet unaniem in de wens om lachgas uit de winkelschappen te krijgen: BIJ1, D66 en GroenLinks waren tegen het verbod.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!
Lees meer over:
amsterdam drugs Lachgas

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meest gelezen

Lees meer