Amsterdamse recherche kan de golf van geweldsmisdrijven niet aan

Geen categorieaug 01 2018, 21:00
Is dat even toevallig! Halsema loopt te miepen over te weinig agenten en plots komt er vanuit de recherche een geluid dat zij het niet meer aankunnen! Óók nog eens terwijl Nederland historisch lage criminaliteitscijfers bereikt! Via het Parool.
De Wallen raken helemaal overspoeld met vieze ventjes en burgemeester Halsema keek noodlijdend toe hoe haar mooie stad bezweek onder de overlast. 'Meer agenten!' riep ze maar heel Nederland lachte haar uit.
De recherche doet er een schepje bovenop en vraagt om meer capaciteit. Zij hebben het echter specifiek over geweldsmisdrijven zoals die mafkezen die met AK's door de straten van Amsterdam sproeien en die liquidaties op klaarlichte dag. Dat is wel wat anders dan een wildplasser en een knokpartij bij een nachtclub.
Het probleem bij de recherche is dat langdurig onderzoek eigenlijk continu wordt afgebroken omdat er wéér een incident plaats heeft gevonden waar iedereen direct op moet duiken voor de sporen vervagen. Dit zorgt ervoor dat zaken niet worden opgelost en alles bestaat uit half werk, hoe hard die mensen hun best ook doen.
Het lijkt dus een prima argument om te maken dat er niet meer agenten maar meer rechercheurs en ondersteunend personeel naar die tak van de politie moet. Maak je dáár maar hard voor, Halsema! Die wildplassers en vechtpartijtjes is maar het kleine werk.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten