Amsterdamse topambtenaar radicalisering liet ISIS-ronselaars hun gang gaan

Geen categorieaug 04 2017, 9:10
Volgens de onlangs geschorste Saadia ait Taleb had radicalisering níéts met de islam te maken.
De beerput over de onlangs op non-actief gezette Amsterdamse topambtenaar Saadia ait Taleb gaat stukje bij beetje steeds verder open. De 'radicaliseringsexpert', die werd geschorst vanwege fraude en vriendjespolitiek, blijkt nog veel erger dan gedacht. Vanmorgen meldde De Telegraaf dat Saadia ait Taleb jihadronselaars vrij baan gaf. Ze greep meermaals niet goed in terwijl er concrete signalen waren van ronselpraktijken onder Amsterdamse moslimjongeren. In minimaal vijf gevallen waarbij jongeren werden geronseld, liet Saadia ait Taleb de ronselaars hun gang gaan.
Bovendien bagatelliseerde de Marokkaanse Amsterdamse de rol van islam in radicalisering. Volgens haar radicaliseerden jongeren niet door de islam, maar door externe factoren zoals discriminatie, moeilijkheden thuis of op school, of psychologische problemen. Alles om de islam buiten schot te houden, natuurlijk. Je zou immers maar toegeven dat islamitische terreurbewegingen worden geïnspireerd door... jawel, de islam!
Het is natuurlijk schrikbarend dat een vrouw met zo'n agenda jarenlang het anti-radicaliseringsbeleid van de gemeente Amsterdam bepaalde. Wanneer Eberhard van der Laan advies wilde over de dreiging van jihadronselaars, of over integratie, dan was Ait Taleb degene bij wij hij aanklopte. Nu blijkt dat deze vrouw zich niet alleen schuldig maakte aan fraude en vriendjespolitiek, maar zelfs ronselaars voor jihadorganisaties doodleuk hun gang liet gaan.
De vraag is of Saadia ait Taleb puur werd gemotiveerd door een hang naar geld en macht, of dat er een nog duisterdere agenda meespeelt. Dat ronselaars en jihadisten maar wát blij waren met deze topambtenaar, lijdt in ieder geval geen twijfel.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten