Ancilla van de Leest (PiratenPartij) wordt ook bedreigd: "Omdat ik geen Sylvana heet krijg ik geen beveiliging"

Geen categorienov 28 2016, 11:00
Er wordt met twee maten gemeten: één voor mejuffrouw Simons en één voor iedere andere politicus.
Wie denkt dat Sylvana Simons de enige (aspirant) politica/cus is in Nederland bedreigd wordt moet zich nog maar een keer goed achter de oren krabben. Hoe triest het ook is, bedreigingen horen er tegenwoordig gewoon bij; zeker als je een duideiljke en uitgesproken positie inneemt. Zelfs Rubberen Rutte kan ongetwijfeld met enige maat op een doodsbedreiging rekenen. En dat wil best wat zeggen. Als er iemand bijzonder vriendelijk overkomt is hij het immers (hoewel hij ons land natuurlijk wel op bijzonder vriendelijke wijze om zeep helpt, maar dat geheel terzijde).
Zie hier Ancilla van de Leest, lijsttrekker van de PiratenPartij die voor meer openheid en transparantie van de overheid pleit:

Lijsttrekker Ancilla van de Leest van de Piratenpartij wordt met de dood bedreigd. Dit heeft zij zondagmiddag tijdens een ledenvergadering van de jonge politieke beweging in Amsterdam Zuidoost laten weten.

“Ik heb doodsbedreigingen ontvangen, maar omdat ik geen Kamerlid ben en geen Sylvana heet, krijg ik geen beveiliging”, vertelde Van de Leest tijdens de bijeenkomst.

Nou ben ik niet zo van het heel hard en blij roepen dat je bedreigd wordt (het begint tegenwoordig echt een fetisj te worden, je zou zweren dat mensen het stiekem geweldig interessant vinden), maar Van de Leest heeft natuurlijk wel degelijk gelijk. Als iemand iets over Sylvana zegt rukken de bodyguards meteen uit, maar doe hetzelfde over de (roomblanke) Van de Leest, en niemand die zich er druk om kan maken. Op zich is dat wel opmerkelijk omdat het geweld de afgelopen jaren absoluut niet van rechts is gekomen, maar juist van links (Pim Fortuyn) én uit islamitische hoek (Theo van Gogh).
Ik kan me voorstellen dat Van de Leest enigszins verbolgen is over het feit dat zij niet beschermd wordt, maar Simons wel. Zeker ook omdat ook zij goede kans maakt om na de verkiezingen in de Tweede Kamer te komen. Misschien dat de minister tekst en uitleg kan geven over waarom de ene aspirant-politica wel beveiligd wordt, en de andere niet? Je zou denken dat dit toch wel een interessante vraag is, ook voor onze volksvertegenwoordigers.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten