Racismeroepende Sylvana Simons heeft knallende ruzie met politiekcorrecte PvdA

Racismeroepende Sylvana Simons heeft knallende ruzie met politiekcorrecte PvdA

Wie is de meest politiekcorrecte partij van Nederland? Blijkbaar eisen zowel DENK als de PvdA die mantel erg graag op.

Zoals wij eerder vandaag al schreven werd Sylvana Simons gister helemaal kapotgemaakt door Wilfred Genee. Na een paar minuten waarin Genee bijzonder kritische vragen stelde bleef er niets van mejuffrouw Simons over behalve een hoopje woede en misplaatste arrogantie. Eigenlijk was het best hilarisch om te zien.

Geweldig leuk natuurlijk, maar er gebeurde gisteren nog veel meer in De Balie. Voor haar gesprek met Genee haalde Simons namelijk keihard uit naar de PvdA. En ja, dat deed ze door ook die partij van racisme te beschuldigen. Andere talking points heeft ze immers niet:

"De PvdA heeft staan toekijken toen racistische sentimenten genormaliseerd werden", verklaart Simons. Simons vindt dat de PvdA de afgelopen dertig jaar is meegegaan in de verrechtsing van het debat.

Dat is natuurlijk tegen het zere been van de PvdA. Dat is nou juist de partij bij uitstek die zich al decennialang hardmaakt voor de verstikkende werking van de politieke correctheid. Daarom is het bepaald niet verrassend dat onze sociaal-democratische vrienden ronduit woedend reageren op Simons' (idiote) beschuldiging:

Samsom vindt het ‘jammer dat Sylvana in haar gerechtvaardigde strijd juist de bondgenoten van zich af probeert te duwen. Als dat de strategie van DENK is, betreur ik dat zeer’. DENK – de politieke beweging van Kamerleden Tunahan Kuzu en Selçuk Öztürk – komt voort uit de PvdA. De twee politici werden eind 2014 uit de fractie gezet na onenigheid over Asschers integratiebeleid.

Ook Sharon Dijksma heeft een appeltje te schillen met de DENK-diva:

?ref_src=twsrc%5Etfw

Dat bericht werd vervolgens geretweet door Lodewijk Asscher, waarmee hij duidelijk maakte dat ook hij laaiend is.

Het enige wat ik hierom kan doen is keihard lachen. Als één partij dit over zichzelf heeft afgeroepen dan is het de PvdA. Juist die partij heeft zich immers hard gemaakt voor de politieke correctheid, waardoor mensen decennialang niet durfden te zeggen wat ze echt dachten en politieke en maatschappelijke problemen niet durfden te benoemen. Voor je het wist werd je immers weggezet als 'rechtsextremist,' terwijl dat de grootst mogelijke onzin was.

De PvdA wordt nu dus het slachtoffer van haar eigen obsessie met de politieke correctheid. Geniet ervan Samsom, Asscher en Dijksma: jullie slingeren ons dit soort beledigingen al jaren naar het hoofd. Nu mogen jullie zelf ervaren hoe dat voelt.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties