Messcherpe Wilfred Genee maakt Sylvana Simons helemaal kapot in spraakmakend interview

Wilfred Genee mag dan bekend zijn van Voetbal Inside, maar dat betekent niet dat hij alleen maar over voetbal kan praten. De man is gewoon een geweldige kritische journalist. Dat bewees hij gisteren opnieuw in De Balie, waar hij Nederlandhater Sylvana Simons mocht interviewen.

Het gesprek begon al meteen goed. De reden? Genee zocht gelijk de confrontatie. “Is Johan Derksen een racist?,” vroeg hij DENK’s diva. Ze wilde er niet direct antwoord op geven: “Dat moet je hem vragen.” Ho eens even, antwoordde Genee, het is Sylvana die Derksen verschillende malen van racisme beschuldigd heeft. Geef dus maar zelf antwoord op de vraag: is hij een racist of niet?

En nog steeds weigerde Sylvana antwoord te geven. Ze wil namelijk wel impliceren dat mensen racisten zijn, maar het echt in zulke duidelijke bewoordingen zeggen? Tja, dat kon je natuurlijk weleens een aanklacht wegens laster of smaad opleveren. En dus houdt ze die boot een beetje af, terwijl ze ondertussen heel duidelijk maakt dat ze het wel degelijk vindt.

Sterker nog, met betrekking to Derksen zei ze dat iedereen wat haar betreft “het recht heeft” om een racist te zijn. Oh ja, Syl? Waarom wil jou partijtje dan dat er een ‘racismepolitie’ komt die iedereen die de multiculturele samenleving niet omhelst vervolgt? Kan mevrouw de aspirant-politica dat even uitleggen?

Dit interview is echt ongelooflijk veelzeggend over Sylvana de vrouw en Sylvana de politica. Haar lichaamshouding is ongelooflijk pedant en afstandelijk. Als Genee haar vraagt of ze haar stijl niet een beetje moet aanpassen omdat ze veel te hard is antwoordt ze dat ze daar totaal geen zin in heeft omdat Genee zich zelf gewoon beter en prettiger wil voelen. Daar werkt zij niet aan mee.

Met andere woorden: volgens Sylvana zijn er blanken die kritiek op haar leveren omdat ze niet om kunnen gaan met haar manier van praten. En juist daarom moet ze er vooral mee doorgaan. Ze impliceert namelijk dat die kritiek stiekem ook weer voortkomt uit … racistisch aandoende overtuigingen.

Bijzonder irriterend natuurlijk, maar in de laatste twee minuten van het gesprek gaat Sylvana pas echt los. Ze gaat vol blank-racistisch te keer tegen Genee. Zo vertelt ze hem feitelijk dat hij zijn mond moet houden als “blanke man” zijnde. Als Genee vervolgens ter berde brengt dat hij getrouwd is met een “Perzische vrouw,” zegt ze: “Ah ja, disclaimer,” en lacht ze het weg. Een beetje onder het motto: dat je vrouw Perzisch is betekent niet dat je geen racist bent.

Waarom? Nou, omdat Genee blank is. En man. Dat mag dus niet. In de ogen van Syvlana Simons ben je dan De Grote Vijand.

Kijk de video even. Het is echt ongelooflijk om te zien hoe Sylvana zich misdraagt. Geen wonder dat 95% van de Nederlandse bevolking haar uitkotst.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

23 reacties

 1. Ni28

  Mw. Simons laat zich door haat leiden en dat is nooit goed. Haar intellectuele capaciteiten compenseert zij met hoge decibel productie en hatelijke opmerkingen die nergens op slaan. Ik zou zeggen, denk eerst na voordat je iets zegt maar dat is niet de stijl bij DENK. Denken kunnen zij niet alleen leuzen roepen. Dat kennen wij op deze forum ook.

 2. garriet60

  ook geen wonder dat zij bewaking nodig heeft !! want die slabek gaat steeds verder open om ons ?? de z g n blanke man zwart te maken wij moeten slaafs zijn en zij mogen alles eruit kramen !! sylvana die bewaking van jouw stelt helemaal niets voor hoor als ik jouw was ging ik in een bunker wonen totdat de dood er op volgt want ze kunnen schieten van alle kanten en de bewakers kunnen niets meer voor jouw betekenen . een goede SNIPER kan jouw van zo,n anderhalve kilometer me gemak om leggen ! heb jij daar wel eens aan gedacht ?? nee dus want zulke hersenen heb jij niet je kakelt namelijk als een kip zonder klop .

 3. Gustaafff

  Mevr. Simons, ons professionele klagende slachtoffer, kan maar beter niet op de kieslijst van de Erdogangsters gaan staan. Wat als zij dadelijk in de Tweede Kamer eens een hoop boze blanke mannen over zich heen krijgt als ze het Erdogan-regime gaat zitten verdedigen. Daar is haar racismeroepende Slachtoffer Zieltje veel te teer voor.

  Parlementariërs, bereid je maar voor… om voor racist te worden uitgemaakt.

 4. Anna

  Ze heeft het nu ook op de PvdA gemunt. Die partij heeft het trio van DENK op een voetstuk geplaatst. Dit is nu het gevolg van door de PvdA allochtone voortrekkersrol. Nu is die partij de klos. Stank voor dank.

  1. Gustaafff

   @anna, nee hoor. Die geschiftelingen nemen iedereen op de korrel. Joden, christenen, koerden, socialisten, PVV-ers, tokkies… ze prijken allen op de propaganda-facebookpagina van het dolgedraaide trio.

 5. Sniper666

  Ze is super irritant en kan haar boodschappen het best op de WC doen.

 6. bommetje

  Er was ook nog een “Volkskrantdametje” die ook vragen mocht stellen aan Sylvana maar grenzeloos tegen haar begon te kwijlen en geen enkele vraag stelde. Sylvana greep op een gegeven moment zelf maar in om van het gelik van deze dame af te zijn. Ongelooflijk en super zielig om het allemaal aan te zien. Aan de andere kant wel kenmerkend voor het personeel van de Volkskrant.

 7. peppie

  ik hoop dat er nog een keer komt dat ze zich iets duidelijker uit spreekt over haar gedachte goed en dat van denk vraag me alleen af of er dan ook voorgedrukte aangiftes liggen op politiebureau s voor die racistische en discriminerende muts die over de gehele nederlandse bevolking heen valt want zij is duidelijk een rassen hater behalve als het om haar eigen soort gaat en wat voor soort dat is laat ik aan de lezer over

 8. veluwen5

  Knots en knots knetter gek.

  Een langdurige sessie bij dr Phil kan haar misschien helpen!

  1. Top

   En misschien, moet eens een boterham met spek eten. Want deze ‘dame’ zit tegen een anorexia uitslag van de dokter aan. Misschien ook de reden van haar gedrag?

 9. LieverKipsLeverworst

  ¤¤¤¤ +1 voor Wilfred Genee! ¤¤¤

  Wat ook opviel, maar waar je hier niemand over hoort, is dat Sylvoorbibs Simons er wel hééél ongemakkelijk bijzit, haar interviewer Wilfred Genee niet durft aan te kijken en het woord “blanke” niet durft uit te spreken. Ze noemt Wilfred een “witte man” i.p.v. een “blanke man”. Zover is ze al.
  Ze is zo racistisch als de klere. Zwarte Piet mag niet, maar Sylvoorbibs draagt wel zwarte kleding, heeft zwart gelakte nageltjes en is bovendien een ongelofelijke zwartkijker. Wijselijk laat ze dit keer niet haar Zwarte Tieten zien. Dat dan -gelukkig- weer niet…
  Ik denk dat heel blank en zwart Nederland haar nu helemaal uitkotst. En terecht.

 10. tq1991

  Veel mensen haten Syl maar ze maakt gewoon een goed punt. Hoe kan iemand zoals Wilfred Genee nou bepalen hoe zij haar boodschap uitbrengt. Heeft Genee zelf uit deze boodschap uitgedragen? Weet hij hoe het is om zelf te worden gediscrimineerd? Zeker vanuit zijn positie. Nee, haat haar maar ja ze heeft weer eens gelijk.

  1. tq1991

   Uit in de derde zin moet ooit zijn.

 11. Ome Ga

  Wat een akullug weig. En ze is nog lelluk auk.
  Ze draait haar heufd ook voortdurend arrogant weg, om het eerlijke, vriendelijke en open oogcontact te mijden, niet te geloven.

 12. Floris

  De titel van deze draad luidt: “Messcherpe Wilfred Genee maakt Sylvana Simons helemaal kapot in spraakmakend interview”.

  Daar heb ik totaal niets van teruggezien. Er is niets scherps aan Genee’s benadering. Hij zegt Sylvana’s boodschap “goed” te vinden maar meent dat de manier waarop wel beter kan.

  Daar heeft hij op zich wel een punt, maar dat is niet de essentie. Die is namelijk dat haar boodschap HELEMAAL niet “goed” is. Nederland is geen racistisch land. Als dat wel zo was geweest dan was Sylvana hier helemaal niet geweest, laat staan dat ze zonder diploma’s had kunnen bereiken wat ze heeft bereikt. Dan waren die deuren namelijk voor haar gesloten gebleven. Of voor Humberto Tan om maar eens een andere naam te noemen.

  Ja, er is racisme cq discriminatie op basis van ras, maar dat leeft slechts bij een handjevol idioten. Sylvana doet het voorkomen alsof het zo’n beetje het grootste probleem in dit land is. Ze blaast iets kleins tot enorme proporties op. DAAR had Genee het over moeten hebben. En over haar hypocriete kongsi met een stelletje islamisten.

  Maar dat deed deze natte krant niet. Een gemiste kans.

 13. Esther

  Sylvana Simons vindt iedere witte een racist, dus ook de kleine kinderen daarvan…Graag ziet zij dat elke wit-mens een ster draagt met het woordje racist erop genaaid…..als eerste begin…

 14. maarjuna

  Wilfred doet in dit ‘interview’ verwoede pogingen een beetje vat te krijgen op Sylvana, maar komt niet in de buurt dus. Zij blijft zelfbewust, overtuigd van haar mening en scherp van tong. Dat kan inderdaad irritant zijn, een mooie, intelligente en zwarte vrouw, die geen enkele moeite doet te pleasen. Ik hoop, dat ik in zo’n situatie het zal kunnen opbrengen om niet te gaan strijden, mijn eigen onmacht (stil) te erkennen en bewondering te tonen.

  1. Floris

   Als je voor haar al bewondering hebt…hoezo mooi?…hoezo intelligent?…dan stel je zelf dus nog minder voor.

   Genee is ook geen hoogvlieger want hij kreeg inderdaad geen vat op haar. Dit terwijl een echt kritische interviewer haar heel gemakkelijk “kapot kan maken” om deze woorden uit de titel maar even te gebruiken. Haar klaagziekheid en haar tenenkrommende hypocrisie zijn namelijk heel gemakkelijk aan te tonen. Eens zien hoe ze zich staande houdt in een confrontatie met iemand die haar op die punten echt durft aan te pakken. Ik denk dat ze dat niet aankan. Maar dat zullen we niet zo snel zien bij Pauw en dergelijke. De policoristen nemen haar vooralsnog in bescherming.

 15. DennisEijs

  Ik heb geen boodschap aan haar boodschap.
  Kortzichtig en een bord voor haar kop, zou ik het eerder willen noemen.

 16. DennisEijs

  Mevr. Simons heeft een boodschap, maar heeft geen boodschap aan de boodschap van een ander(over haar boodschap bijv.). Zij is de Messias die iedereen wel even zal vertellen wat de ‘waarheid’ is, en een ieder die die ‘waarheid’ niet klakkeloos aanvaart is een ketter en wordt door haar verketterd. Daarbij vergeten dat haar visie op zaken slechts haar visie is, en de absolute waarheid.

 17. Beukman

  Michael schrijft:
  “Kijk de video even. Het is echt ongelooflijk om te zien hoe Sylvana zich misdraagt.”

  Onzin. Sylvana misdraagt zich helemaal niet. Dit is een discussie tussen vorm en inhoud.

  Genee zegt letterlijk dat de boodschap (over racisme) wel klopt, maar dat Sylvana dezete hard brengt. Genee: “Ik vind je boodschap wel goed, maar hij komt niet over.” (vanaf 8.35). Dat is de kern van dit debat.

  Vervolgens maakt Sylvana volkomen terecht gehakt van Genee, door hem te vragen wat voor cadeaupapier er dan wél om de boodschap heen had gemoeten. Hier blijft Genee in gebreke: het is hem allemaal niet politiek correct genoeg wat Sylvana zegt.

  Het lijkt erop dat De Balie een leuk debat had willen organiseren, maar dat Genee, als puntje bij paaltje, komt te integer is om voldoende tegenwicht te kunnen bieden. Wat voor hem pleit. Genee komt NERGENS voorbij het argument dat Sylvana’s boodschap wel klopt, maar dat ze deze beter had moeten verpakken.
  Sylvana wint dus wederom op punten. Wat een vrouw.

 18. Cora

  Silvana heeft niet door dat ze gebruikt wordt door Denk.
  Als de verkiezingen achter de rug zijn wordt ze afgeserveerd.

 19. stevan55

  zij doet zich voor net of ze wat is maar in praktijk is ze niets anders dan domme gans

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.