Anders Breivik is boven alles een gigantische loser

Geen categoriejul 30 2011, 10:13
Het kan niet voldoende benadrukt worden, al was 't maar om kopieergedrag te ontmoedigen.
'Een stakker met een uitkering', zo omschreef de moeder van Theo van Gogh de moordenaar van haar zoon, Mohammed Bouyeri, een HBO-dropout die leefde op kosten van een land dat hij verachtte. De familie van Theo van Gogh benadrukte destijds binnen en buiten de rechtszaal wat een gigantische loser Bouyeri is. Later sloot Frits van Straelen, de aanklager van Bouyeri, zich hierbij aan: "hij is een loser. Ik kan het niet anders zeggen". Iemand zonder enig respect voor het mensenleven, zelfs niet dat van hemzelf dat hij bereid was op te offeren - al pakte het uiteindelijk wat anders uit - om dat van Van Gogh te beëindigen. Loser.
Anders Breivik heeft zich de afgelopen negen jaar volledig gestort op zijn radicalisering om uiteindelijk zwaar bewapend weerloze kinderen en jongeren af te slachten op een jeugdkamp. De dagen voor zijn daad verspreidde hij pathethische foto's van zichzelf op internet, waarin hij o.a. te zien is in een uniform bedekt met medailles waarvan hij er niet één verdiend heeft. In een 1.500 pagina's tellend document, voornamelijk bestaand uit bij elkaar gesprokkelde weblogs van anderen, probeert Breivik zichzelf neer te zetten als slachtoffer van 'cultuur-marxisten' die moslimimmigranten toegelaten hebben tot Europa. Niet de meer dan zeventig door Breivik vermoorde jongeren zijn het slachtoffer, maar Breivik zelf.
Linkse opiniemakers proberen het tot taboe te verklaren om Breivik als een gestoorde gek te zien -- Volkert van der Graaf vult dat hokje kennelijk in zijn eentje op --, maar dat het een gigantische loser is, kan daar dan teminste consensus over bestaan? Al was het maar om misselijke verering of zelfs kopieergedrag te ontmoedigen. Bijna tachtig mensenlevens zijn beëindigd in een poging van een narcistische stakker om zijn eigen machtshonger en grootheidswaanzin te bevredigen door weerloze jongeren af te slachten. Je moet een nóg grotere loser dan dit zijn, om Breivik te kunnen vereren; het is haast niet denkbaar dat zo iemand bestaat.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten