'Woorden als "multicultureel drama" of "islamisering" mogen na Oslo niet meer'

Geen categoriejul 30 2011, 10:43
Joop.nl heeft wel degelijk een functie.
Als gevestigde linkse opiniemakers hun boodschap dat kritiek op de drie i's (integratie, immigratie en islam) na Oslo (weer) taboe moet zijn zo goed mogelijk proberen te verhullen, blijkt Joop.nl ineens wel degelijk een functie te hebben.
Namelijk die van lomp-linkse opiniemaker die, onverhuld, zegt wat heel links na de Noorse massamoord denkt. Joop.nl-columnist Michael Blok:

Bepaalde woorden zijn na Noorwegen besmet geraakt. Als het goed is durven democratische politici en media woorden als "multicultureel drama" of "islamisering" nu niet meer in de mond te nemen. Maar het is ook tijd voor nieuwe consensus over hoe we over ingewikkelde, gevoelige en nu ook gevaarlijke problemen praten. Liefst zonder onzinnige, flauwe en stigmatiserende uitspraken. Alleen dan kunnen we problemen aanpakken zonder het risico dat we de moslim er met het badwater uitgooien.

Ondanks het gebrek aan een tabelletje -- jammer, dat maakt dit soort dingen toch altijd nét wat inzichtelijker -- is de boodschap van Blok duidelijk: kritiek op de islam mag alleen nog op z'n D'66s, oftewel in vaag taalgebruik en steeds vergezeld van een bijzin waarin vooral benadrukt wordt dat (orthodoxe) christenen net zo erg zijn. En zelfs dan alleen met mate.
Bedankt Joop.nl, voor de eerlijkheid.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten