Andries Knevel geeft toe: 'Ik deel geen berichten over vervolgde christenen uit zelfcensuur'

Geen categorieapr 25 2019, 8:00
Omdat het kan ontaarden in een 'debat' over de Islam.
EO-presentator Andries Knevel geeft eindelijk toe op Twitter wat velen al wisten: dat het politiekcorrecte establishment zelfcensuur pleegt als het over de vervolging van christenen in andere landen gaat. Zo stelt hij dat hij maar al te vaak berichten over die vervolgingen niet deelt, uit angst dat zo'n bericht vervolgens ontaardt in een debat over ... de Islam.
"Ik betrap me erop dat ik berichten over de groeiende vervolging van christenen weinig deel, uit vrees in een debat over de Islam te geraken," schrijft Knevel op Twitter. Maar, zegt hij, daar wil hij vanaf. Het is namelijk een "vorm van zelfcensuur."
"Daar stop ik mee," sluit hij zijn tweet af.
Dieptriest natuurlijk dat dit gebeurt en heel goed dat hij ermee ophoudt. Het is makkelijk om cynisch te zijn en hem te vertellen dat het too little, too late is, maar daar is niemand mee geholpen. Hij is van zins om die zelfcensuur te beëindigen, prima. Een hele stap vooruit. Voor hem dan.
Want dat hij iets aan die zelfcensuur doet is positief, maar helaas doen veel van zijn collega's precies hetzelfde. En die hebben geen enkele inclinatie om daar verandering in te brengen, omdat zij -- anders dan Knevel -- een uitgesproken extreemlinkse ideologie aanhangen. Volgens die ideologie mogen christenen best geofferd worden op het altaar van de politieke correctheid. Graag zelfs.
Want, jawel, de vervolging van christenen is écht. En niet alleen in Sri Lanka, maar ook in landen als -- ik noem maar wat -- Nigeria en zelfs in China.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten