Angela Merkel wil Europese top over migratie: de top waarin het anti-immigratiebeleid zal zegevieren

Geen categoriejun 17 2018, 12:00
Er is een breuk aan het ontstaan binnen de aloude coalitie tussen de Beierse CSU en Merkel's CDU. De christendemocraten hebben andere ideeën over migratie en Afrikaanse 'vluchtelingen'. In Beieren komen de verkiezingen er aan en de CSU wil geen zetels verliezen aan de rechtse Alternative für Deutschland. Dit betekent een diepe kabinetscrisis. Merkel wil zo snel mogelijk een Europese top om de ideeën over de vluchtelingencrisis te bespreken, maar ze zal van de koude kermis thuiskomen.

De Duitse bondskanselier Merkel wil nog deze maand een top inlassen met landen die de meeste vluchtelingen opvangen. De conferentie moet dan plaatsvinden voor de EU-top die op 28 en 29 juni in Brussel wordt gehouden. Dat meldt de Duitse krant Bild op basis van regeringsbronnen.

Merkel wil met onder meer Griekenland, Italië en Oostenrijk om de tafel zitten om oplossingen voor de vluchtelingenproblematiek te bespreken. Het is niet duidelijk of Spanje en de Balkanlanden ook aanschuiven.

Er is in Europa een coalitie ontstaan tussen de Visegrad-landen (Oost- en Midden-Europese landen), Oostenrijk en Italië. Geen officiële samenwerking, maar wel een groep met dezelfde ideeën met betrekking tot immigratie. Het zal logisch zijn dat op de Europese top er veel druk wordt uitgeoefend vanuit deze landen om een andere politiek te bedrijven.
Merkel wil meer steun vergaren in Europa voor haar ideeën, maar zal op deze top er alleen maar achter komen dat de tijden zijn veranderd. Waar afgelopen jaren de Visegrad-landen werden weggezet als een rare groepering aan de randen van Europa, wordt deze groep nu serieus genomen door steeds meer landen. Een schisma binnen de Europese Unie die alleen maar groter zal worden. Merkel zal zich moeten aanpassen, of weggaan.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten