Angela Merkels wanbeleid zorgt voor chaos in Duitsland: drie politieauto's in de hens gestoken in Dresden

Geen categorieokt 02 2016, 19:49
De situatie in Duitsland loopt steeds verder uit de hand. Met name in Dresden is het tegenwoordig buitengewoon onustig. En dat komt allemaal door het wanbeleid van Angela 'Wir Schaffen das' Merkel.
De hoofdstad van de deelstaat Saksen is weer in het nieuws. Afgelopen nacht zijn er namelijk drie politieauto's in de fik gestoken in Dresden. Het is opmerkelijk dat de hooligans dit voor elkaar kregen omdat de beveiliging in die stad behoorlijk is opgeschroeft in het verband met de viering van de reunificatie van Oost- en West-Duitsland. Dat gebeurde dit jaar 26 jaar geleden. Afgelopen week vonden er twee bomexplosies plaats in Dresden; één bij een moskee en één bij een congrescentrum. Ook zijn asielzoekerscentra in de omgeving aangevallen door idioten die de boel in de hens wilden steken.
Je zou denken dat de politie na al die akkevietjes begreep dat de boel nauwlettend in de gaten gehouden moest worden, maar blijkbaar kan de polizei niet eens haar eigen auto's beschermen.
Dresden is de laatste jaren een buitengewoon belangrijkste Duitse stad omdat de Pegida-beweging daar ontstaan. De aanvallen op azc's, moskeeën, conferentiecentra, en natuurlijk op de politieauto's zijn vrijwel zeker het werk van aanhangers van die beweging. Iedereen die zichzelf rechts noemt moet zich daar luid en duidelijk tegen uit spreken. Dit is niet waar wij van rechts voor staan. We willen een eerlijke discussie over immigratie en integratie, en we willen het aantal nieuwkomers fors beperken, maar dit soort wangedrag is volkomen onacceptabel. Het is te hopen dat ze de neo-nazi's achter deze misdrijven zo snel mogelijk vinden en hen vervolgens voor lange tijd vastzetten. Sterker nog, gooi de sleutel maar weg.
Dahaag, immitatie-Hitlers. Zoek het maar uit.
Dat gezegd hebbende moet Angela Merkel zich dit ook persoonlijk aantrekken. Het is ongetwijfeld waar dat extreem-rechts in opkomst is. Dit moet ons allemaal zorgen baren. Maar dat neo-nazi's en de 'alt-right'-beweging steeds meer aanhangers krijgen komt eerst en vooral door het jarenlange wanbeleid van onder andere Frau Merkel. Jaren geleden had ze de signalen vanuit de samenleving al serieus moeten nemen. Ze had naar haar bevolking moeten luisteren en de immigratie van vreemdelingen uit het Midden-Oosten en Afrika moeten beperken.
Maar nee hoor, dat vond Merkel niet kunnen. Haar multiculturele toekomstdroom moest werkelijkheid worden. En dus drukte ze het kiezers door hun strot.
Een blinde kon nog zien aankomen dat dit nooit goed kon gaan, maar Merkel liet zich nergens door tegenhouden. Nee hoor, Wir Schaffen das, riep ze nog maar een keer voor de goede orde, en hops, daar kwam weer een lading asielzoekers binnen.
Het vervelende is natuurlijk dat dit probleem niet zomaar even verholpen wordt, nee, ook niet als Merkel volgend jaar de verkiezingen verliest. Ten eerste zijn er in Duitsland namelijk niet veel politici met de moed om iets te doen aan het immigratievraagstuk, en daar komt nog eens bij dat er al zoveel vluchtelingen zijn opgenomen in Duitsland dat de Duitse samenleving al ontwricht is. De gevolgen daarvan blijven we jaren, misschien zelfs wel decennia, zien.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten