Screen Shot 2020 12 21 at 110439

Angsthazen! Van Kooten: 'debat toeslagenaffaire dreigt pas na verkiezingen te worden gehouden'

Geen categoriefeb 05 2021, 19:00
De toeslagenaffaire is nog lang niet afgewikkeld en als het aan de VVD, D66 en de ChristenUnie ligt wordt een debat hierover mooi over de verkiezingen heen getild. Onafhankelijk Kamerlid Femke Merel van Kooten doet alsnog haar best om het debat vóór het verkiezingsreces te laten plaatsvinden.
In onderstaande tweet houdt Van Kooten een pleidooi waarin ze mensen oproept om de druk op te voeren bij de Kamerleden om toch dat debat over de toeslagenaffaire te gaan voeren:
https://twitter.com/FemkeMerel/status/1357679451333656578
Even leek het erop dat geen enkele coalitiepartij het "nodig" vond om de toeslagenaffaire nog eens te gaan bespreken, maar hieruit blijkt dat het CDA (in ieder geval volgens Van Kooten) hier toch wél voor te porren was:
https://twitter.com/FemkeMerel/status/1357477934408364033
Hoe het ook zij, er mist momenteel nog steeds een meerderheid om dit oh zo belangrijke onderwerp te gaan bespreken. Het is voor een partij als de VVD natuurlijk veel fijner (en veiliger) om het te hebben over het coronabeleid, in plaats van over hoe hun partijleider eindverantwoordelijke is voor een discriminerend overheidsbeleid dat ervoor heeft gezorgd dat de staat tienduizenden gezinnen jarenlang de verdrukking in heeft geholpen. Rutte houdt dat liever zoveel mogelijk buiten de schijnwerpers. Dat bleek wel uit de diverse memo's die om de haverklap weer opdoken en aantoonden dat hij de Kamer niet correct en volledig heeft willen informeren.
Gelukkig maakt Van Kooten zich op dit vlak hard voor een debat, want de verantwoordelijken verdienen het gewoon om hier de volle laag voor te krijgen. Voer die druk dus maar op!
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten