Anja Meulenbelt gaat los op feministische moslima's 'Femmes for Freedom': "Ze pappen aan met islamofoob rechts!"

Anja Meulenbelt gaat los op feministische moslima's 'Femmes for Freedom': "Ze pappen aan met islamofoob rechts!"

Sylvana Simons' boezemvriendin is witheet van woede. Er zijn namelijk feministische moslima's.

Gewezen SP'er en tegenwoordig supporter van Sylvana Simons, Anja Meulenbelt, heeft weer eens een nieuwe hetze verzonnen. Dit keer neemt ze het op tegen Femmes for Freedom, een vrouwenrechtenorganisatie van, voor en door moslima's die de problemen van vrouwen in de islamitische wereld bespreekbaar willen maken -- en hun rechten willen verdedigen. Bijvoorbeeld: het recht om al dan niet een hoofddoek te dragen, om uit te gaan met een jongen, om zelf een toekomstige partner te kiezen, en om niet in elkaar geslagen te worden als ze eenmaal gehuwd zijn. Van die dingen waarvan je denkt: daar kan iedereen het alleen maar mee eens zijn.

Nou, Anja dus niet. Sterker nog, blijkbaar is ze zo fel tegen die doelen gekant dat mevrouw contact opneemt met fondsen die Femmes for Freedom steunen:

De reden dat Meulenbelt zo'n hekel heeft aan Femmes for Freedom is, schrijft ze zelf, dat die organisatie soms projecten doet met Leefbaar Rotterdam, omdat FfF geld heeft "geaccepteerd van GeenStijl," en -- oh ja -- omdat rechtse intellectuelen als Paul Cliteur en Frits Bolkestein de organisatie complimentjes gegeven hebben. Volgens Meulenbelt is daarmee bewezen dat de stichting samenwerkt met "islamofoob rechts," en dus dat het hartstikke, hartstikke, hartstikke fout is.

Knettergek natuurlijk, maar gelukkig is de grote vrouw van FfF, Shirin Musa, niet onder de indruk van Meulenbelts belachelijke kritiek. Zij reageert kort maar krachtig op de kritiek van de vrouw die tegenwoordig Sylvana Simons' grootste bondgenoot is:

"Wij willen ook NIETS met Anja Meulenbelt te maken hebben."

Daarbij linkt ze naar dit stuk dat ze in mei van dit jaar schreef voor de Volkskrant. Haar punt in dat stuk: ze heeft totaal geen waardering voor mensen die de politieke correctheid en het ideaal van het multiculturalisme gebruiken om vrouwenrechten van moslima's onder het tapijt te vegen.

Gelijk heeft ze, natuurlijk. Met Anja Meulenbelt moet je als échte feministe helemaal niets te maken willen hebben. Laat haar maar in haar eigen sop gaar koken.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties