Afshin Ellian reageert op uitspraak dat politieagente hoofddoek moet kunnen dragen: "Het College is overbodig en schadelijk!"

Afshin Ellian reageert op uitspraak dat politieagente hoofddoek moet kunnen dragen: "Het College is overbodig en schadelijk!"

Elsevier-columnist Afshin Ellian heeft helemaal niets meer met het College van de Rechten van de Mens.

Gisteren oordeelde het Nederlandse College van de Rechten van de Mens dat een politieagente in staat moet zijn om tijdens haar werk een hoofddoek te dragen. De politie wilde dat niet omdat een uniform juist neutraal moet zijn, zodat burgers niet weten wat de persoonlijke opvattingen van de agent in kwestie zijn. Het College vindt de scheiding van kerk en staat blijkbaar niet meer van deze tijd, en oordeelde dat dit in effect een schending van haar mensenrechten was.

Elsevier-columnist Afshin Ellian vindt dat onbegrijpelijk en roept het kabinet op om de uitspraak van het College naast zich neer te leggen:

Daarbij legt Ellian uit dat dit conform is aan de uitspraken van het Europese Hof voor de Rechten van de Mens, één van de Europese hoven wiens uitspraken boven die van onze eigen rechters gaan. "Dit College," schrijft Ellian verder, "is overbodig en schadelijk voor mensenrechten."

Ook Yoeri Albrecht, directeur van De Balie, vindt de uitspraak van het College onacceptabel. Op Twitter zegt hij dat het College blijkbaar "nog nooit van scheiding kerk en staat gehoord" heeft of zelfs maar de "betekenis van het woord uniform" kent. Daar voegt hij aan toe:

#slechtopgeleid

Zo. Die kan het College in zijn zak steken.

Tenslotte is Forum voor Democratie-leider Thierry Baudet het helemaal eens met Ellian en voegt daar aan toe dat we dat hele College maar moeten opheffen.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties