Anne Fleur bemoeit zich met Amerika: "Vernietig elk monument van de Confederates!"

Geen categorieaug 17 2017, 9:00
Wat gaat jou dat aan, Anne Fleur?
Ah kijk, wat leuk. Anne Fleur Dekker bemoeit zich ook met het debat over monumenten met betrekking tot de Amerikaanse burgeroorlog. Volgens mevrouw de betweter moeten die allemaal vernietigd worden. Sterker nog, tweet ze, die monumenten hadden nooit gemaakt mogen worden!
https://twitter.com/annefleurdd/status/897880633304809472
Het zal Anne Fleur verbazen, maar het zuidelijke gedeelte van Amerika heeft nogal iets met de 'Confederates.' Dat waren namelijk hun voorouders. En nee, dat betekent niet dat ze dus voor slavernij en racisme zijn. Het is gewoon deel van hun geschiedenis -- en die geschiedenis moet je hoe dan ook respecteren.
En dat is nog niet eens alles. Veel zuidelijke Amerikanen vinden dat de Amerikaanse burgeroorlog helemaal niet om slavernij ging. Nou ben ik het daar niet mee eens, maar zij zijn er echt van overtuigd dat het over de rol en macht van de federale overheid ging, en dat het slavernijdebat daar slechts een bijkomend onderdeel van was. Zo'n standbeeld van Robert E. Lee is dan dus niet een teken dat mensen voor slavernij zijn, maar dat ze hem eren omdat hij zich hardmaakte voor de macht en zeggenschap van individuele staten.
Sterker nog, Robert E. Lee schreef zelf in 1856 dat "er weinig mensen zijn, in deze verlichte tijden, die niet toegeven dat de slavernij als een instituut moreel en politiek kwaadaardig is." Daar voegde hij aan toe dat het wat hem betreft niet alleen slecht was voor zwarte Amerikanen, maar ook voor blanke Amerikanen.
Ook steunde generaal Lee het werk van zijn vrouw en haar moeder die slaven bevrijden en ze vervolgens naar Liberia hielpen verhuizen, zijn steun voor het werk van zijn vrouw en dochter om een illegale school op te zetten voor slaven op zijn Arlington plantage, de beslissing om Custis' slaven te bevrijden in 1862, en zijn verzoek aan slavenhouders in 1864-65 om hun slaven de keuze te geven om zich aan te melden voor het leger van de Confederates, waarmee ze hun vrijheid zouden kunnen verdienen.
Klinkt bovenstaande als de daden en woorden van een man die de slavernij een warm hart toedraagt?
Nee dus. Toch moet elk standbeeld van deze man volgens Anne Fleur en haar linkse ANTIFA-vrienden kapot.
Knettergek en vooral ook nog eens oliedom, maar zo rollen die haatmaffiosi van ANTIFA nu eenmaal. En ja, Anne Fleurtje is duidelijk één van hen.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten