Anne Fleur doet huiliehuilie: 'Tom Dumoulin is helemaal niet eerste Nederlandse winnaar van de Giro!'

Anne Fleur doet huiliehuilie: 'Tom Dumoulin is helemaal niet eerste Nederlandse winnaar van de Giro!'

PVV pers / YouTube

Ach gossie.

De extreemlinkse feminist/milieu-aanbidder/politiekcorrecte wegkijker Anne Fleur Dekker is boos. Heel boos. De afgelopen dagen stelden alle sport-correspondenten namelijk dat Tom Dumoulin de eerste Nederlandse winnaar van de Giro d'Italia ooit was. Maar dat klopt niet, aldus mevrouw de verheven feminist: Marianne Vos heeft de vrouweneditie van de Giro al drie keer gewonnen en Anna van der Breggen één keer.

Zie je wel hoe vies chauvinistisch wij Nederlanders zijn?

Ach gossie, moeten we daar ook al om janken? Het is een heel mooie prestatie van Vos, maar de vrouwen-Giro is niet te vergelijken met de échte Giro: zo zijn de etappes minder lang en minder zwaar, en zijn er maar 10 in plaats van de 21 bij de heren. Met andere woorden, het is een light-versie van de Giro.

Dat maakt het niet minder knap van Vos en Van der Breggen dat ze hún versie van de Giro gewonnen hebben, maar het betekent wel dat de vrouwen-Giro niet eens bijna te vergelijken is met de échte versie.

Daar komt bij dat als we over sport praten we automatisch mannen en vrouwen van elkaar scheiden (wat wel zo prettig is voor vrouwen aangezien zij op het hoogste niveau niet mee kunnen komen met mannen). Het ging nu over de Giro voor mannen, en dus begrijpt iedereen dat "de eerste Nederlandse winnaar ooit" daarop slaat. Nou ja, blijkbaar klopt het niet dat iedereen dat begrijpt, want mevrouw Dekker en haar mede-feministen doen dat blijkbaar niet.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties