FVD's Paul Frentrop veegt de vloer aan met de Volkskrant: "Riooljournalistiek" van "extreemlinkse (?)" krant

Geen categoriemei 30 2017, 9:00
Bij Forum voor Democratie begrijpen ze dat je keihard terug moet slaan als je gedemoniseerd wordt.
De tijden dat rechtse partijen en websites (als DDS) zich onbeperkt zwart lieten maken door de linkse media zijn niet meer. Tot voor kort lieten we ons alles overkomen. Niet langer. Extreemlinkse mafketels kunnen ervan uitgaan dat hun aanvallen op ons op een felle manier beantwoord worden, waarbij we maar al te graag bereid zijn om hun eigen strategieën en tactieken tegen hen te gebruiken.
Dat zie je niet alleen aan de manier waarop DDS het nieuws behandelt, maar ook aan het gedrag en de uitspraken van FVD-kopstukken. Was het eerder al Thierry Baudet die de Volkskrant goed onder handen nam na een wanstaltig artikel, nu doet partijvoorzitter Paul Frentrop daar nog een schepje bovenop. In een open brief aan de Volkskrant, gepubliceerd op de website van Forum voor Democratie, fileert hij het gewraakte artikel met als kop "Is Forum voor Democratie extreem rechts?" op heerlijke wijze:

In het uitgebreide artikel binnenin, waar voor de foto’s toevallig als steunkleur bruin was gekozen, werd de vraag inderdaad negatief beantwoord. Om tot deze conclusie te komen hadden de twee journalisten die aanleiding zagen om dit artikel te schrijven twee deskundigen geraadpleegd: De eerste is Willem Wagenaar, die wordt aangeduid als onderzoeker van de Anne Frank Stichting. Die aanduiding is juist, maar onvolledig. Als ik goed ben geïnformeerd, heeft de heer Wagenaar een lange carrière in het extreemlinkse activistenwezen achter de rug, maakte hij deel uit van de krakersbeweging die geweld niet schuwde en was hij betrokken bij de aanslag in 1986 op leden van de Centrumpartij in de plaats Kedichem. Hij werd hier in 1987 door de arrondissementsrechtbank Dordrecht voor veroordeeld.

En dan de tweede deskundige:

De tweede deskundige die aan het woord wordt gelaten is Sarah de Lange, die wordt aangeduid als bijzonder hoogleraar aan de faculteit gedragswetenschappen van de Universiteit van Amsterdam. Opnieuw een aanduiding die juist is, maar niet volledig. Mevrouw De Lange bekleedt daar de Joop den Uyl leerstoel welke is ingesteld vanwege de Wiardi Beckman Stichting, het wetenschappelijk bureau van de PvdA. Nu kunt U zeggen: dit is juist een teken van deskundigheid maar mij bevreemdt het dat de journalisten net deze hoogleraar vragen om een oordeel over een andere politieke partij.

Vervolgens legt Frentrop uit dat het een tikje merkwaardig is dat de Volkskrant ontkent dat FVD extreemrechts is, maar vervolgens wel twee pagina's lang uitweidt over deze materie. En dan zijn we er nog niet:

Maar ja, waarom dan dit artikel twee pagina’s breed geplaatst in de krant en voorzien van een kop met vraagteken aangekondigd op de voorpagina? En waarom luidt de kop binnenin ‘Rechtser dan rechts’ zonder vraagteken. Misschien is rechtser dan rechts niet hetzelfde als extreem rechts, maar die redenering zal niet iedereen begrijpen en zo blijft na het lezen van het artikel toch een nare smaak achter.

Ook schrijft Frentrop dat één van de 'journalisten' die het artikel geschreven hebben hem ook gebeld heeft "in zijn voorbereid van het verhaal," maar het merkwaardig genoeg totaal niet nodig heeft gevonden om Frentrops antwoorden in het artikel te vermelden -- of zelfs maar om toe te geven dat hij FVD gecontacteerd heeft over deze materie.
Om het af te maken heeft Forum de voorpagina van de Volkskrant even gephotoshopt. Wel zo gemakkelijk om je punt te maken:
https://twitter.com/thierrybaudet/status/869246201228652545
Laat ze maar lekker boos worden daar bij de Volkskrant. Baudet en Frentrop hebben helemaal gelijk. De manier waarop die krant FVD demoniseert is zowel bijzonder zorgwekkend als extreem doorzichtig. Prima dat Baudet en Frentrop zich daar tegen verzetten en hard terugvechten!
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten