Another one bites the dust: Rand Paul stapt uit de presidentsverkiezingen

Geen categoriefeb 03 2016, 16:00
De senator uit Kentucky stopt zijn campagne om president van de Verenigde Staten te worden. Zijn resultaten vielen bitter tegen.
De derde afvaller in de race om het presidentschap is bekend. Nadat in de verkiezingsnacht van Iowa de voormalig gouverneurs Mike Huckabee en Martin O'Malley hun campagnes al aan de wilgen hingen, kondigt nu ook een derde kandidaat aan ermee te stoppen. Het is Rand Paul, de libertarische senator uit Kentucky:

Rand Paul will drop out of the race for president, three sources close to the campaign told POLITICO.

Paul, a freshman Kentucky senator and the son of former Texas Rep. Ron Paul, has a large libertarian following but failed to gain traction in the presidential race. He now faces a race for reelection to the Senate.

Rand Paul was vorig jaar één van de eerste Republikeinen die aankondigde mee te doen aan de voorverkiezingen in de aanloop naar de presidentiële race aankomende november. Rand Paul is een gematigde libertariër en de zoon van de voormalige Texaanse senator Ron Paul, die pas slechts een paar jaar in de Amerikaanse senaat is. In tegenstelling tot z'n vader heeft Rand echter ook conservatieve trekjes, en houdt hij zich verre van de antisemitische en strikt non-interventionistische trekjes die z'n oude heer wel had. Zoon Rand probeerde zichzelf te verkopen als een 'different kind of Republican,' die een vriendelijkere vorm van libertarisme probeerde te mengen met mainstream conservatieve eigenschappen.
Zo sprak Paul zich niet duidelijk uit tegen een militaire operatie tegen ISIS, maar heeft hij een flinke strijd gevoerd tegen het lukraak verzamelingen van informatie door inlichtendiensten.
Aanvankelijk werd hij als een grote kanshebber gezien, maar naar mate meer kandidaten het veld betraden had Paul grote moeite om voldoende media-aandacht te krijgen en zichzelf te kunnen onderscheiden. De media richtte zich eerst op Bush, daarna op Trump, en vervolgens ook op Rubio en Cruz. Rand Paul kwam er toen gewoon niet meer tussen. In Iowa scoorde hij twee dagen geleden slechts één delegate, en werd voor iedereen definitief duidelijk dat dit geen strijd is waarbij Paul hoge ogen kan gaan gooien. Zodoende besluit de senator er al na één staat de brui aan te geven.
Paul moet zich nu gaan richten op z'n herverkiezing als senator namens Kentucky. Die zal gelijktijdig plaatsvinden met de presidentsverkiezingen op 8 november van dit jaar.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten