Anouk gaat diep door de knieën en biedt iedereen haar excuses aan

Geen categoriemrt 02 2016, 16:04
Een opmerkelijk schuldbewust bericht van Anouk, die geschrokken is dat mensen zich 'beledigd' zijn gaan voelen vanwege haar teksten.
We kennen de Haagse zangeres Anouk als weliswaar een muzikaal wonder, maar ook een vrouw die overal lak aan heeft. Als 'rockbitch' heeft ze maling aan allerlei sociale conventies en omgangsvormen, maar vandaag maakte "Nobody's wife" dan toch een buiging naar mensen die zich beledigd voelden vanwege Anouks woorden.
Anouk had mensen die haar kinderen uitscholden (deels vanwege hun huidskleur - aangezien al Anouks kinderen zwarte vaders hebben) uitgemaakt voor "mongolen." En mensen die familie of vrienden hebben met het syndroom van Down voelden zich daardoor flink in de wiek geschoten.
De Haagse zangeres had misschien gewoon 'ik heb maling aan jullie treurige beledigdheid' moeten zeggen, maar dat deed ze niet. In plaats daarvan kwam er een geheel politiek-correcte excuusbrief op haar eigen Facebook. Anouk schrijft:

Ik zie nu dat iets wat ik vanochtend op de radio zei volkomen uit zijn verband wordt getrokken. Ik noemde de idioten die dreigementen en beledigingen op mijn Instagram en Facebook schrijven aan het adres van mijn kinderen, mongolen. Nu wordt er van gemaakt alsof ik geen respect heb voor mensen die syndroom van down hebben. Het moet niet gekker worden.

En dan:

Ik associeer het niet eens met het Syndroom van Down.

Maar omdat ik zoveel berichten binnen kreeg ben ik het op gaan zoeken in de Dikke van Dale. Het is dus inderdaad een scheldwoord, een volk wat in Mongolie woont en een term die vroeger werd gebruikt om mensen met het Syndroom van Down te benoemen. Mocht ik onbewust toch iemand hiermee hebben gekwetst of beledigd, dan bied ik bij deze mijn welgemeende excuses aan.

Jammer, Anouk. Je had die mensen gewoon moeten zeggen dat ze niet zo moeten zeuren. Maar goed, voor de nette reactie valt ook wel iets te zeggen.
Wat vind jij?
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten