Anti-seksistisch Artikel 1 benadrukt trots: 'onze kandidatenlijst-top 3 bestaat alleen uit vrouwen!'

Anti-seksistisch Artikel 1 benadrukt trots: 'onze kandidatenlijst-top 3 bestaat alleen uit vrouwen!'

Artikel 1. Ja, die partij die zo hard schreeuwt om gelijkheid, maar daar vervolgens al in haar verkiezingscampagne niets van waarmaakt. Wat moet je nou met zo'n doorgedraaide bende?

Anti-racisme, anti-seksisme, anti-ongelijkheid, anti-discriminatie, anti-alles: dat zijn wel de termen die Artikel 1, in theorie tenminste, zouden moeten beschrijven. De ridders die alle onderdrukten en achtergelatenen moeten gaan redden van deze oneerlijke samenleving. Tenzij je van mening bent dat ridders alleen maar mannen kunnen zijn, want dan mag je het lekker zelf uitzoeken. Oh, en als opper-leidster Sylvana Simons je niet mag, want dan heb je ook niets te zoeken bij deze partij.

De helft van Nederland mag zich in ieder geval alvast gaan aansluiten bij deze groep verstotenen, want mannen zijn al per definitie niet welkom bij het groepje racismeroepers waaruit dit politieke groepje bestaat. Dat bleek niet alleen uit het feit dat ze al eerder bekendmaakten dat hun hoogste (bijna-)man op de geheel onverkiesbare vijfde plaats staat op hun kandidatenlijst bij de aankomende verkiezingen, maar ook uit hun recentste uitspraak. Men vond het namelijk nodig om nog even te onderstrepen hoe zeer ze hun best gedaan hadden om zeker géén mannen een podium te geven in de partij. Niet dat enige man - of vrouw - met gezond verstand dat zou willen, maar dat is weer een ander verhaal. Ik presenteer u, de oorlogsverklaring aan de helft van Nederland:

Nou, dat is dan duidelijk: de partij die altijd roept dat seksisme zo'n verschrikkelijk onderdeel is van onze toch al ongelijke maatschappij ontmaskert zichzelf als een stel opportunistische 'de pot verwijt de ketel dat hij zwart ziet'-vrouwtjes die zelf helemaal in de seksismemodus zijn gegaan bij het invullen van de kandidatenlijst. Niet dat daar bij de presentatie van die lijst echt twijfel over bestond, maar het scheelt toch altijd een hoop woorden als men zelf schuld bekent in dergelijke berichten.

En zo hebben we er officieel nóg een partij bij die enkel en alleen erop doelt om verdeeldheid te zaaien in ons land. Waarom zou je anders je best doen om - in de woorden van die lui zelf - "een heel diverse lijst (ervaring, opleiding, achtergrond, geslacht, seksuele voorkeur/zelfbeeld), wie weet zelfs de meest diverse lijst van een partij ooit" samen te stellen? Hierom: om die verschillen juist open en bloot te leggen. Iemand die écht geeft om het nietigverklaren van 'aangeboren' verschillen tussen mensen doet juist zijn best om niet dáárop te focussen, maar op de dingen waarin zij verschillen van anderen door eigen toedoen, oftewel hun harde werk en inzet. Maar nee, in plaats daarvan buiten Simons en gevolg maar al te graag het minderwaardigheidsgevoel van sommigen uit, met dit soort krankzinnige uitspraken. En dat noemt zich dan een partij die racisme en dergelijke willen uitbannen. Ja hoor, Sylvana: ga maar lekker zo door, dan is het hopelijk snel gedaan met je partijtje!

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties