Artikel 1 van Sylvana Simons zet blanke man op 5e plek. Zijn politieke doel? Mannelijkheid afschaffen

Artikel 1 neemt ‘weg met ons’ naar een heel nieuw niveau. Zelfs D66 gaat niet zó ver.

Iedereen weet ondertussen natuurlijk dat Artikel 1 van Sylvana Simons een buitengewoon aparte partij is. De club is ‘Nederlands’ en hoopt in het Nederlandse parlement te komen, maar lijkt een enorme hekel te hebben aan alles waar ons land voor staat. Onze geschiedenis moet herschreven worden om onze voorouders zo slecht mogelijk te doen lijken, alle blanke Nederlanders worden weggezet als racisten, en alle gekleurde Nederlanders als goedwillende slachtoffers, en ga zo maar door. Alles aan Nederland zoals het nu is is fout en moet kapot.

Dat wisten we dus al. Wél nieuw is het volgende: Sylvana heeft voor de lol ook een blanke heteroseksuele man op de kieslijst gezet (natuurlijk wel pas op de vijfde plek, meneer moet zijn plaats kennen!). De naam van het heerschap? Jens van Tricht.

Wie?

Jens van Tricht.

Nou had ik net als jij ook nog nooit van hem gehoord, maar gelukkig heeft Jan Dijkgraaf van GeenPeil wat uitzoekwerk verricht. Dit is hoe Sylvana’s favoriete witte man zichzelf omschrijft:

Ik begeleid mensen, op haptonomische basis, met plezier en met idealen. Ik werk aan een betere wereld. Ik pionier op het snijvlak van persoonlijke en maatschappelijke ontwikkeling. In het verleden werkte ik in een kindercircus, studeerde ik eerst politicologie en daarna vrouwenstudies, volgde ik de opleiding ‘Trainen met Hart en Ziel’, werd ik gecertificeerd Rots en Water trainer, werkte ik als medezeggenschapstrainer bij FNV Formaat en daarna als zelfstandige zonder personeel aan uiteenlopende projecten. Ik woon in een woongroep in Amsterdam, heb een hond, een vriendin en een bijna-zoon. Ik mediteer dagelijks, doe wekelijks aan Tai Chi, Tai Jitsu en Qi Gong.

Nee, I kid you not. Dat is echt de zelfgeschreven biografie van Van Tricht, de nummer vijf op de kieslijst van Artikel 1. En dan zijn we er helaas nog niet. Meneer (mogen we hem wel zo noemen of is dat ‘normbepalend’?) heeft namelijk ook een video gemaakt waarin hij uitlegt waar hij voor staat. Kijk maar mee:

Voor mensen die op het werk zijn en de video niet kunnen kijken: Van Tricht klaagt dus steen en been over “mannelijkheidsnormen” in de samenleving. Die zouden slecht zijn voor vrouwen, voor homoseksuele mannen (en waarschijnlijk dus ook voor de rest van de LHGBTQ-verzameling), én voor heteromannen zelf. Wij mannen mogen namelijk niet huilen. Geen “mietjes zijn.” We moeten stoïcijns, sterk, onverstoorbaar en hardwerkend zijn. En dat vind Jens helemaal niks. Als echte hippie gelooft hij namelijk in elke dag keihard janken, in dansen in een mooie bloemenjurk, en — eerst en vooral natuurlijk — de hele dag nutteloos thuiszitten zonder een euro te verdienen om voor zijn (bijna-)gezin te zorgen.

Waar Sylvana Simons voor “weg met blank Nederland” staat, staat Van Tricht voor “weg met mannelijk Nederland.” Geen wonder dat hij welkom was op de kieslijst van Artikel 1. Als Sylvana een hekel aan iemand heeft dan zijn het immers blanke heteromannen die nog begrijpen wat het is om man te zijn. Van Tricht wil daar graag iets aandoen, wat Sylvana natuurlijk gepassioneerd steunt. Weg met ons, weg met blanken, weg met de man. Als het aan Sylvana en Artikel 1 ligt houden we uiteindelijk een Nederland over waarin alleen gekleurde vrouwen met hoofddoek nog welkom zijn. En maar zeuren over tolerantie en openheid.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

23 reacties

 1. HaZ

  Het is voor van Tricht effe een hele omweg, maar hij hoopt dus binnenkort langer met ouderschapsverlof te kunnen en hoe kun je dat beter voor jouw en je gezinnetje regelen dan je aan te sluiten bij Sylvana’s Weirdo gezelschap. Gisterenavond was het “fenomeen”maar weer eens te gast bij Tan. Het lult,het ratelt, het maakt geluid maar er komt totaal maar dan ook totaal niets uit. Had trouwens wel wat meer tegengas verwacht van haar tafelgenoten De Mol en Weijers.

  1. Dam

   In tegenstelling wat ik had verwacht van Umberto, zette hij haar nu eens onder druk betreft haar beetweterige arrogante houding. En inderdaad ik had ook meer tegengas verwacht van de Mol en Weijers. De Mol vond ik een hielenlikker, heeft te maken met zijn verbintenis met de TV zenders en familie denk ik. Moet zich gedeist houden. Gezien haar houding in héél 2016 betreft de dingen die ze zei, vind ik juffrouw Simons een verschrikkelijke leugenaarster. Ze is een zwarte vrouw van binnen maar wil blank zijn van buiten. Gezien haar gezegde dat ze trots is de eerste zwarte vrouw te zijn die een Partij heeft opgericht. Dat zeg je allen maar omdat je van binnenuit bij de zwarte gemeenschap wilt horen. Zij voelt zich absoluut geen Nederlandse en daarom kan ze nooit verbindend zijn. Integendeel, ze splijt enorm. En a: ik geloof niet dat zij hem heeft opgericht, maar die kornuiten van haar toen die zagen dat ze zoveel tegenstand kreeg door haar gedrag op TV en zijn gauw van koers veranderd toen ze zagen dat ze daardoor geen zetel zou krijgen bij DENK. En b: hebben ze al meer dan 40.000 opgehaald, nog voor ze bedelde om die 11.000 en die straks fijntjes in hun zakken verdwijnen zal als ze geen zetel krijgen. Toen ik dat op hun site meldde waar ineens die melding van 40.000 bleef op hun site, werd ik geblokt. Al voor de 5e keer. Er staan allen maar likes van jonge kinderen over het algemeen op die site van hen, waar je overigens rare antwoorden krijgt van hen. Zodra je een goed nuchtere vraag stelt wordt je geblokt. Verbinden dame Simons? Meid ga fietsen, Je bent 1 grote Splijtzwam in 2016 geweest tussen niet allen jonge mensen maar ook tussen gekleurde volwassenen met je geleuter en je arrogante gedrag. Ik weet dat je dit leest. De groeten weer Sylvana. doei doei.

 2. Dam

  Hemel als je die van Tricht hoort, oh mensen moet dit Nederland gaan vertegenwoordigen in de politiek? Juffrouw Simons kan beter donkere mannen eens gaan vertellen dat ze zich meer moeten gedragen als een blanke man, n.l. normaal, en niet je vrouw tien meter achter je moet laten lopen op straat en haar bedekken met vodden van top tot teen. Haar dit en dat verbieden. Hé van Tricht richt je daar op kerel. Dan gaan jullie pas verbinden. En rot dat jij je zo gediscrimineerd voelt als witte man joh. Maar dat huilen van Tricht is een uiting die bij vrouwen nu eenmaal via dna aanwezig, sneller zich uit dan bij een man. Maar kom op zeg. Ik heb mijn man en andere mannen bij verdriet ook zien huilen hoor. God wat een club mensen daar. OHHHHH eerrruggg. Zowel in mijn familie als bij vrienden en kennissen is er nog nooit een man door zijn ouders verteld dat hij niet mag huilen hoor. Die club van jullie wordt steeds gestoorder. Er moet heel wat gebeuren in die “Partij” van jullie wil ik van gedachten veranderen. Er zijn 2 racisten van dames zijn bij gekomen. De Partij trekster zelf voelt zich een zwarte vrouw, maar wil blank zijn van buiten en voelt zich zwaar gediscrimineerd hier in Nederland (leugenaarster) met al haar gekleurde vriendjes en vriendinnetjes. Wordt toch eens allemaal volwassen daar in die club.

 3. Ni28

  Mag die partij nog steeds Artikel 1 benoemd worden?

 4. ikweetwatikwil

  Deze “man ” kan ze de baas. Een watje.

 5. poldi

  Wat een watje en dat is nog licht uitgedrukt !

 6. Cultuur_Pessimix

  Overigens zou ik van Tricht erg graag laten zien hoezeer homo’s een zogenaamde heteronorm nastreven….ik denk dat hij daarna niet meer kan lopen 😉

  1. jennifer

   HI HI die is goed.

 7. Ome Ga

  God schiep Adam en Eva. Niet Adam en Evert! Ook geen feministen en al helegaar geen feministische “mannen”. Bekeer je vent, ga terug naar je breikransje en doe aan zelfbevr… eh, zelfreflexie, lelukke landverrader!

 8. Pedrito

  Bij ons thuis noemen wij lieden zoals Jens van Tricht wereldvreemde mietjes !

 9. Wachteres

  Ik ben nieuwsgierig naar wat een ‘bijna-zoon’ is.

  1 Weet hij niet zeker of het zijn zoon is?

  2 Is de zoon nog in de maak?

  3 Is hij bezig met een adoptie?

  4 Is er nog een andere mogelijkheid?

  Tsjonge, ik denk dat ik toch maar op dit etherisch – de Grieken gingen ervan uit dat er een gebied is waar de aarde zijn werkzaamheid verliest en de kosmos zich laat gelden – clubje ga stemmen, in plaats van op Wilders.

  Dat zal me goed doen.

 10. ko vadis

  Een cupcake bakkertje in een roze hemdje!
  Mannetje hoor!!! 🙂

  1. denktenk

   Nog niet gekwalificeerd putjesschepper.
   Lonkt naar “het grote geld”.
   Kan hij bij artikel 131 wel vergeten.

 11. pejoar

  het probleem met Simons is dat ze haar leven lang werd voorgetrokken op basis van haar huidskleur en looks.
  maar als het ineens even tegen zit noemt ze dat discriminatie.
  dat ze even goed nog door diverse omroepen wordt gevraagd bewijst maar weer dat politieke correctheid is doorgeslagen.
  ook haar programma gaat over gelijkheid,vrede voor iedereen en kansen voor iedereen.echte dooddoeners die door alle partijen genoemd worden.
  ik hoop dat 1 stem tekort komt om in de kamer te komen.kan ze blijven zeiken.

  1. jennifer

   1 maar een mens met verstand gaat toch niet op een terroristenclub stemmen.

 12. maarjuna

  Wat is hier nieuw? Het beeld van de stoere zelfverzekerde man, die altijd zijn emoties onder controle heeft, altijd uit is op het winnen van een of andere concurrentiestrijd en helemaal alleen de kost verdient voor zijn gezin, is al jaren achterhaald.

 13. oogklepje

  @ Wachters,

  4 een andere mogelijkheid nl. Een dochter die bezig is zoon te worden.

 14. Jroam

  Hij doet me denken aan Brendan Fraser as the emotionally sensitive Elliot in Bedazzled.
  https://www.youtube.com/watch?v=u5e1HG5Xkgk

  Als van Tricht in de kamer komt, begint bij ieder geluidje zijn lip te trillen.
  Bij iedere reactie zal hij beginnen te huilen.
  Als er dan niemand meer komt, behalve SS, stop hij pas met janken totdat silvana is veranderd in de blanke, blonde Silvia.
  Ze zullen beiden zich kapot schrikken.
  Zij geeft hem een mep met haar handtasje, waarna hij weer gaat janken.
  En dat denkt ons land te kunnen besturen.

  Als deze figuren goede bedoelingen hebben met Nederland, moeten ze zichzelf op laten nemen.

  1. jennifer

   Ja is wel leuk voor n nieuwe soap dan toch deze vent of wat het ook mag zijn, en simons.

 15. Freija

  Wat mij betreft mag raciste Sylvana vandaag Nederland nog verlaten. Het kan er alleen maar beter op worden. Tip, neem Tan met je mee! Vergeet niet bij de grens je Nederlandse pas in te leveren! Bye bye, tot nooit meer ziens!

 16. bjornvanherpen

  het word met de dag gekker in dat circus daar, ik vraag me toch af of er echt mensen zijn die op dat zooitje ongeregeld gaan stemmen

  1. jennifer

   Lees dan maar eens dat stuk op binnenland van die andere twee ,dan weet je helemaal niet meer wat je ziet.

 17. Botte-bijl

  Van Tricht is een suffe nicht.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.