Henk Krol doet niet mee aan goedkope machtsspelletjes establishment: 50Plus sluit de PVV niet uit

Geen categoriejan 17 2017, 8:19
Alweer een jonge partij die de waarde van 'democratie' beter kan inschatten dan de oude, traditionele partijen.
50Plus-lijsttrekker Henk Krol doet niet mee met het cordon sanitaire rondom de PVV. In een artikel voor de Volkskrant (jammer dat het in dat linkse vod verscheen, maar afijn) legt hij uit dat hij met iedereen om tafel wil gaan zitten, dus ook met de PVV. Wel heeft hij twee 'eisen' (zegt hij nu): de PVV moet akkoord gaan met een AOW-verlaging naar 65 jaar (ik denk niet dat Wilders daar moeite mee zal hebben) én met de opvang van vluchtelingen. Dat laatste is natuurlijk wél een heikel punt, maar hé, we zitten nog midden in de campagne. Het zou niemand verbazen als 50Plus uiteindelijk tevreden is met één ingewilligde eis in plaats van twee.
Nou ja, misschien dat 50Plus zelfs beide eisen ingewilligd ziet; de partij is immers niet voor de massa-immigratie, maar maar wil slechts dat échte vluchtelingen worden opgevangen in ons land. Met zo'n beleid zou de instroom van 'asielzoekers' al flink afnemen. Het zou mij niet verbazen als de PVV uiteindelijk akkoord kan gaan met zo'n beleid.
Afijn, misschien dat het er helemaal nooit van komt. 50Plus en de PVV moeten eerst maar eens een indrukwekkende verkiezingsuitslag neerzetten. Dan kunnen we daarna altijd nog over de inhoud praten.
Wat op dit moment veel interessanter is, is dat de nieuwe partijen veel meer hebben met het concept van het 'democratische proces' dan de oude, traditionele clubs die het in ons land voor het zeggen hebben. Daar zie je maar weer aan dat macht corrumpeert: de oude partijen partijen die gewend zijn aan de macht sluiten de PVV zomaar snel even uit, de partijen die net om de hoek komen kijken doen daar niet aan mee. Ook dat is een goede reden om het systeem -- of het 'partijkartel', zoals Thierry Baudet het noemt -- dit jaar helemaal af te breken. VVD, PvdA en D66 (en andere partijen!) zijn er zo aan gewend dat ze onderling beslissen wat er in ons land gebeurt dat ze er nu van overtuigd zijn dat het hun recht is om aan de macht te zijn. Dat is waarom ze nieuwkomers als de PVV, die een gevaar vormen voor hun eigen machtspositie, uitsluiten; ze geloven niet in het democratische systeem van 'volksvertegenwoordigers,' maar in het partijkartel waarin ze onderling wel even bepalen wat er gebeurt.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten