Ze hebben 'em! Aanslagpleger Reina in Istanbul opgepakt samen met 4 andere extremisten

Ze hebben 'em! Aanslagpleger Reina in Istanbul opgepakt samen met 4 andere extremisten

Het heeft maar liefst twee weken geduurd, maar de Turkse autoriteiten zijn er dan eindelijk in geslaagd om de massaslachter van Istanbul te arresteren. Het gaat om Abdulgadir Masharipov (AKA Ebu Muhammed El Horasani) uit Oezbekistan.

Hier is de schitterende video van het moment waarop dit monster opgepakt werd. Daar loopt hij dan met zijn kop naar beneden, zich verstoppend voor journalisten. Watje. Kan wel een enorme menigte onschuldige én onbewapende feestgangers doodschieten, maar probeer hem in beeld te brengen terwijl hij vastgehouden wordt door een paar gewapende agenten en meneer doet het bijna in zijn broek van angst.

De psychopaat die tijdens Oud en Nieuw een vreselijke massamoord pleegde in Reina, een club in Istanbul, deed dat uit naam van ISIS, aldus de gouverneur van Istanbul. Hij werd eerder getraind als terrorist in Afghanistan, waar zowel ISIS, als de Taliban, als Al Qaeda actief zijn. Uiteindelijk kwam hij op illegale wijze vanuit het oosten Turkije binnen.

Het is nu ook duidelijk waarom de politie er zo lang over deed om hem op te sporen: hij werd geholpen door andere extremisten, en dan met name door vrouwen, die minder snel verdacht worden van terrorisme. De drie radicaal-islamitische vrouwen komen uit verschillende landen: Dina A. uit Senegal, Aysha M. uit Somalië, en Tene Trare uit Egypte. Zoals wel vaker met mannelijke moslimextremisten verstopte de slachter van Istanbul zich dus achter vrouwen. Watje. Overigens zijn die vrouwen ongetwijfeld ook lid van ISIS en verdienen ze het dus om óók zwaar gestraft te worden voor hun aandeel in de Reina-aanslag.

Volgens Turkse media werd de radicaal-islamitische massamoordenaar uiteindelijk gevonden in één van de vijf safe houses van ISIS in de regio. De Turkse autoriteiten zijn op de hoogte van dat soort onderduikadressen en hielden ze stuk voor stuk nauwlettend in de gaten. Daardoor konden ze Masharipov uiteindelijk vinden.

Hoewel er eerder bericht werd dat de andere man die gearresteerd is uit Kirgizië komt blijkt dat niet te kloppen; het gaat om een Irakees, wat natuurlijk weinig verrassend is.

Goed, deze extremist dus ein-de-lijk opgepakt. En dat ook nog samen met vier andere moslimextremisten. Dat is goed nieuws, maar helaas betekent het niet dat Turkije nu op haar lauweren kan rusten. ISIS heeft ondertussen namelijk alweer een nieuwe video vrijgegeven van een andere jihadist die op z'n gemakje door Istanbul slentert terwijl hij nadenkt over nieuwe aanslagen.

Het afgelopen jaar heeft de Turkse president Recep Tayyip Erdogan keihard opgetreden tegen aanhangers van Fethullah Gülen, de islamitische geestelijke die al decennia in Amerika woont. Honderdduizenden mensen zijn uit hun werk gezet, tienduizenden mensen zijn opgepakt. De impact van de oorlog tegen de zogenaamde 'Hizmet-beweging' is bijzonder effectief gebleken.

Als Erdogan zijn volk écht wil beschermen zal hij ISIS minstens net zo hard moeten aanpakken. Waarom kunnen die zogenaamde safe houses eigenlijk bestaan? Waarom tolereert het regime het dat er vele ISIS-aanhangers in Turkije rondlopen? Al deze gekken moeten stuk voor stuk geïdentificeerd en vervolgens genadeloos hard worden aangepakt. De noodtoestand is nog steeds van kracht, dus recht op een advocaat of een menswaardige behandeling hebben ze niet. Als zo'n noodtoestand ooit voor iemand bedoeld was, dan toch zeker voor dit soort radicale massaslachters!

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties