snapshot3

Antisemitische ex-professor ('Israel blies Twin Towers op!') welkom op complotcongres in DeLaMar Theater

Geen categoriejun 05, 8:00
Kees van der Pijl, de professor die in het verleden al vaker negatief in de publiciteit kwam wegens zijn CPN-activiteiten, en meer recentelijk vanwege zijn op antisemitisme gebaseerde complottheorieën, is weer in opspraak. Hij is uitgenodigd als spreker op een congres op 22 juni 2019 in Theater DeLaMar.
Van der Pijl, die in wetenschappelijk Nederland geen voet aan de grond kreeg wegens zijn extreme ideeën, werd in 2001 benoemd tot 'professor International Relations' aan de Universiteit van Sussex (GB). Daar belandde hij echter op een zijspoor, omdat hij met name de aanslag op de Twin Towers (11 september 2001) beschouwde als een "door zionisten geïnspireerd complot". Eén van zijn Tweets: “Not Saudis, Israelis blew up Twin Towers with help from Zionists in US govt” (3-11-2018). Dat leidde tot zijn emeritaat (pensioen hoogleraar), waar hij recentelijk eveneens afscheid van moest nemen omdat hij volhardde in zijn antisemitische uitingen. Eén en ander heeft de Stichting 11 September niet verhinderd om hem als spreker uit te nodigen voor het congres 9/11 Truth ends illegal wars in Theater DeLaMar.
Het theater verwijst ons naar de organisatie, de Stichting 11 september. Deze organisatie, die ook al omstreden is vanwege de prominente rol daarbinnen van acteur en complotgelovige George van Houts, ontkent dat er sprake is van antisemitisme. Volgens Van Houts heeft de stichting Kees van der Pijl uitgenodigd "om met hem op een open podium van gedachten te wisselen”. Van Houts verbijsterde eerder de kijkers van DWDD met zijn denkwereld over de volgens hem onvermijdelijke ondergang van de beschaving. Maar dat zijn organisatie nu regelrechte antisemieten de ruimte geeft om hun omstreden meningen te uiten, is nieuw.
Het Centrum Informatie en Documentatie Israel (CIDI) heeft gezegd bezorgd te zijn en volgt deze ontwikkelingen nauwgezet.
Bekijk en beluister via onderstaande links uitspraken van en informatie over Stichting 11 september, Kees van der Pijl en George van Houts: https://11september.eu/, https://www.joods.nl/2018/11/professor-kees-van-der-pijl/, https://delamar.nl/voorstellingen/stichting-11-september/.
Dutch Support for Israel
Lyna Degen
Mariska Moll
Esther Chayes
Jan-Thijs Hendrikse
Erik Veldhuizen
Olaf Oudgenoeg
Mattie Tugendhaft
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten