Apple komt met extra beveiligingsscherm

Geen categoriemrt 11 2011, 11:28
Apple komt een extra beveiligingsscherm voor in-app aankopen. In dit scherm moeten gebruikers nogmaals inloggen. Op deze manier kunnen de kids niet even snel honderden euro's uitgeven aan dit of dat.
Ouders met een iPad klaagden al een tijdje dat hun kroost zonder hun toestemming grote bedragen uitgeven aan spelletjes op het iOS scherm. Zij zouden 'de waarde van geld niet kennen' en er op los downloaden.
Deze vaders en moeders vonden dat Apple hier eigenlijk voor verantwoordelijk was. De kinderen spelen nu eenmaal ook met de iPad (of iPhone). Daar moet je als bedrijf toch rekening mee houden.
Bijzonder aardig van Apple dat het op deze klachten is ingegaan (de klant is koning enzo), maar het blijft frappant dat de ouders niet eerst naar zichzelf kijken. Hoe komt het dat hun kinderen niet begrijpen dat zomaar honderden euro's weggooien niet zo slim is? Waarom beseffen ze niet dat er gewerkt moet worden voor geld en dat het dus niet aan bomen groeit? Wiens schuld is dat eigenlijk?
Het zal wel weer ouderwets zijn, maar als kind wist ik perfect dat ik niet zomaar aan het geld kon komen van mijn ouders. Dus ook niet online. Misschien is het een idee dat ouders zelf hun kroost uitleggen dat alles waarde heeft en dus geld kost, en dat zij dagelijks keihard moeten werken zodat het gezin eten heeft, een dak boven het hoofd en een mooie iPad?
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten