Arabische Liga bedreigt Assad

Geen categorienov 05 2011, 16:52
Nou ja, zo ongeveer.
De secretaris-generaal van de Arabische Liga, Nabil Elaraby, zegt dat het vredesplan van de Liga voor Syrie moet slagen. Faalt het, dan zouden de gevolgen werkelijk "rampzalig" zijn.
Ook zei Elaraby dat hij zich ernstig zorgen maakt over de situatie en dat hij het betreurt dat het geweld nog altijd aanhoudt overal in het Arabische land.

Het Syrische regime zei woensdag een voorstel van de Arabische Liga zonder voorbehoud te accepteren. Het voorstel behelsde het terugtrekken van tanks en andere gepantserde voertuigen uit steden, het staken van het geweld tegen burgers, de vrijlating van alle politieke gevangenen en het binnen twee weken aangaan van een dialoog met de oppositie.

Het lijkt er echter niet op dat de regering van president Bashar Assad van plan is die belofte na te komen. Bij demonstraties tegen het regime hebben Syrische veiligheidstroepen vrijdag meer dan vijftien betogers gedood. Ook zaterdag openden tanks opnieuw het vuur op gebouwen in de stad Homs. Er zijn zaterdag doden gevallen, maar hoeveel is nog onduidelijk.

Dus... Wat gaat de Liga doen als Assad op de vertrouwde, geweldadig voet blijft doorgaan?
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten