De slechte verliezer Jan Nagel heeft weer iets te zeuren

Geen categorienov 05 2011, 18:59
Beste Jan, niemand houdt van slechte verliezers. En dan bedoel ik ook echt niemand.
De kopman van Neerlands bejaarden, Jan Nagel, vindt het belachelijk dat de SGP fractie in de Eerste Kamer het lef heeft om de regeringscoalitie van VVD en CDA te steunen.
Volgens Nagel is de manier waarop de SGP de VVD, het CDA en de PVV in het zadel houdt nogal vermakelijk (maar dan natuurlijk niet op een goede manier). Zo zouden de christenbroeders elke keer dat de regering met een wetsvoorstel komt "bijna onoverkomelijke bezwaren" hebben, om er dan vervolgens toch steevast voor te stemmen.

Zo heeft de SGP de garanties in de orde van 'het kookpunt van water blijft 100 graden' en 'de rechte hoek blijft 90 graden' binnengehaald'', aldus Nagel. In zijn ogen wordt de SGP koest gehouden met de belofte dat er minder koopzondagen komen. ,,Het kabinet doet alles liever dan iets voor de ouderen overhebben en schurkt zonder enige rem in volle drift tegen de SGP aan.''

Ja, ja, het zal wel Jan. Leuk geprobeerd, maar hier trapt natuurlijk helemaal niemand in.
Ziet u, het echte probleem is niet dat een partij kingmaker speelt, maar dat dit niet de club van Nagel is. Hij wilde deze rol voor zichzelf en zijn ondergeschikten opeisen. Helaas gooide de kiezer - en natuurlijk de rechts partijen - roet in de hutspot (dat soort eten vinden ouderen van dagen lekker, toch?). De SGP ging een sleutelrol spelen, niet Nagels rollatorclub.
En dus klaagt hij nu steen en been. Natuurlijk is dat allemaal leuk en aardig, maar helaas is het nou niet meteen overtuigend. Als je namelijk een ding niet kunt zeggen over SGP'ers dan is het dat ze principeloze opportunisten zijn. Het tegendeel is zelfs waar: deze mensen doen wat ze zeggen, en zeggen wat ze geloven. Dat is dan ook meteen waarom Kees van der Staaij en zijn vrienden door iedereen gerespecteerd worden in het parlement, ja, zelfs door de anti-religieuzen van D66.
Meneer Nagel, beste Jan, ik stel voor dat je met een nieuw plan van aanpak komt, want dit gaat niet werken.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten