Arrogante Jeroen Dijsselbloem: 'Van mij geen sorry naar de kiezer'

Arrogante Jeroen Dijsselbloem: 'Van mij geen sorry naar de kiezer'

Onze minister van Financiën weet het beter. Altijd.

Minister van Financiën en Eurogroep-voorzitter Jeroen Dijsselbloem weet dat het kabinet bijzonder impopulair is, maar daar heeft hij in het geheel geen last van. In gesprek met de Volkskrant laat deze verlichte geest namelijk weten dat kiezers oliedom zijn:

Als we verkiezingen gaan houden op basis van wat de kiezer wel en niet wil en je kijkt onder aan de streep, dan weet je zeker dat Nederland failliet gaat.

Als kiezer sprekende kan ik meneer Dijsselbloem vertellen dat het land er economisch en financieel juist veel beter zou voorstaan als ik en gelijkgestemden het voor het zeggen zouden hebben. We zouden fors bezuinigen op immigratie en integratie, kunst en cultuur zou zichzelf moeten bekostigen, er zou geen ontwikkelingssamenwerking zijn, de belastingen zouden veel lager zijn (wat ironisch genoeg voor méér overheidsinkomsten zou zorgen), de vrije markt en ondernemerschap zouden alle ruimte krijgen, en werken zou weer beloond worden. Heel gek, maar op de één of andere manier vermoed ik dat Nederlander hierdoor welvarende zal worden, niet armer, laat staan dat we failliet zouden gaan.

Ook zegt hij er lak aan te hebben dat de kiezer boos is dat hij er weinig tot helemaal niet op vooruit gaat door het waardeloze kabinetsbeleid:

Als de VVD het in zijn eentje voor het zeggen zou hebben, zouden de koopkrachtplaatjes er heel anders uitzien. Hetzelfde als de PvdA de meerderheid zou hebben. Nu gaat iedereen er 1 procent op vooruit. Dat houdt allemaal niet over, maar het is wel gelijkmatig verdeeld. Ik schaam me niet voor het compromis. Van mij geen sorry naar de kiezer.

Met andere woorden: u heeft het maar te slikken. Meneer Dijsselbloem heeft een beleid in elkaar geflanst, wij hebben dat te accepteren. En vooral niet boos worden dat we steeds meer belasting betalen en er steeds minder voor terugzien! Jeroen weet het beter!

Zoals Sywert van Lienden terecht twittert:

Welkom in 2016, het lijkt verdacht veel op 1998!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meest gelezen

Lees meer