Arrogante racismeroeper van Trouw is woedend op Ephimenco: hij noemt haar namelijk niet "mevrouw"

Geen categoriemei 04 2017, 18:00
Het tutoyeren van een persoon met een donkere huidskleur is overduidelijk bewijs van racisme. Toch?
Trouw-columniste Seada Nourhussen (ook weer zo'n professionele racismeroeper die overal en nergens discriminatie ziet) beklaagt zich in haar meest recente column luidkeels (luidtyperig?) over een stuk van Sylvain Ephimenco. Sylvain heeft namelijk de moed om dit soort types aan te pakken en te ontmaskeren voor wat ze zijn: aandachtroepende zeiksnorren. En dat mag niet.
Daarom gaat mevrouw de columniste (die van zichzelf vindt dat ze heel mooie columns schrijft, dit in tegenstelling tot de "voorspelbare" columns van Ephimenco) helemaal los op haar collega. Eerst bekritiseert ze hem omdat hij racisme zogenaamd goedpraat. Maar dan komt de échte aanval:

Nu neem ik Sylvain Ephimenco op dit vlak niet serieus. Hij is, net zoals de gekrenkte stukjesschrijvers in de Volkskrant, irrelevant in het racismedossier. Waar ik wel bezwaar tegen maak, zijn zijn badinerende bejegeningen...

Oh nee, badinerend! Dat is niet best, inderdaad. Wat zegt hij zoal tegen je, Seada? Het moet wel heel erg zijn, daar twijfel ik geen moment aan!

Lieve collega’, ‘Seada’ en als laatste dieptepunt was er eergisteren ‘onze eigen zwarte Seada Nourhussen.’ U zou daaruit kunnen concluderen dat we elkaar kennen; dat is niet zo.

Dus meneer Ephimenco, wij dienen elkaar niet te tutoyeren, met de voornaam of met lieflijke aanheffen aan te spreken alsof we met elkaar geknikkerd hebben. Schrijf zo vaak over mij als u wil, maar noem me dan bij mijn naam: mevrouw Nourhussen.

Ah, de arrogantie van de boven-ons-gestelden. Ze noemt Sylvain in haar stuk gewoon "Ephimenco" (dus bij zijn achternaam), zonder daar "meneer" voor te zetten, maar als hij het over haar heeft moet hij daar blijkbaar wel "mevrouw" bij gebruiken. Want mevrouw de racismeroeper (kijk, zie je wat ik hier gedaan heb, Seada?) is moreel superieur. Vat je wel?
Denk hier nou eens over na: een columniste van Trouw, die jankt en huilt over de witheid van "een Amsterdams terras" (ja, dat doet ze echt in ditzelfde stuk) beklaagt zich erover dat één van haar collega's (Emphimenco werkt nota bene bij dezelfde krant!) haar bij haar voornaam noemt. Dat vindt ze zo ongelooflijk erg en beledigend; dat kan ze echt niet over haar kant laten gaan.
Nou, ik heb nieuws voor Seada: in Nederland zijn we nogal van het tutoyeren. Zeker op het werk noem je elkaar gewoon bij de voornaam. Geen enkel normaal mens loopt rond op zijn of haar afdeling, gaat naar een collega, om vervolgens te beginnen met "meneer dit" of "mevrouw dat." Zij is niet zo ver boven ieder ander verheven dat deze informele omgangsvormen geen toepassing hebben op haar. Nee, ook niet omdat ze zwart of vrouw is.
Wat een arrogant type en wat een verontrustende megalomanie. Nog even en ze eist dat Sylvain haar Majesteit noemt.
PS speciaal voor Seada: je naam is niet "mevrouw Nourhussen." Je naam is Seada Nourhussen. Nou ja, tenzij de byline verkeerd is bij Trouw en je voornaam wettelijk "Mevrouw" is, wat toch best triest zou zijn.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten