Arupsje Nooitgenoeg Slob

Geen categorieapr 19 2014, 9:00
Houdt het echt nooit op met al die aanvullende eisen van de ChristenUnie? Al dat getraineer van Arie Slob en zijn fractie is heel snel heel erg vervelend aan het worden.
Zoals iedereen weet hebben VVD en PvdA geen meerderheid in de Eerste Kamer, en leunen daarom zwaar op de fracties van D66, SGP en de ChristenUnie. Alhoewel de eerste twee genoemden zo goed en zo kwaad als het gaat hun best doen om constructieve bijdragen te leveren, is de ChristenUnie in rap tempo aan het verworden tot een christelijke variant op de Tegenpartij.
Altijd maar tegen, tegen, tegen, en nooit is het genoeg. In de jaren '90 vergeleek Bolkestein de PvdA'er Ad Melkert om een zelfde soort houding met Rupsje Nooitgenoeg. Melkert had er grote moeite mee te accepteren dat je in de politiek ook wel eens 'nee' moest incasseren. Zolang je geen 150 zetels hebt, of in ieder geval 76, zul je nooit je hele zin krijgen. Dat verwijt valt nu ook ChristenUnie-leider te maken. Inderdaad: Arie Slob is de Rupsje Nooitgenoeg van 2014.
Arie Slob lijkt immers niet te snappen dat hij met een kleine zetel of vijf in de Tweede Kamer niet het hele regeringsbeleid in je eentje kan bepalen. Maar toch moet om de paar weken deChristenUnie weer eens stevig van zich laten horen. Is het niet om de strafbaarstelling illegaliteit te torpederen, dan is het wel om het tegengaan van de ontmanteling van socialisme in de zorg. Of nu weer, wat betreft een andere linkse hobby: ontwikkelingshulp. Tada:

De ChristenUnie wil een 'substantiële verlaging' van de bezuiniging op het budget voor ontwikkelingssamenwerking. Dat zei Kamerlid Joël Voordewind vrijdag op BNR Nieuwsradio.

Hij vindt dat we de rekening van de crisis niet bij de allerarmsten van de wereld mogen leggen. Het is inmiddels 'echt genoeg geweest' met de bezuinigingen op ontwikkelingssamenwerking, aldus de parlementatiër.

Voor een fractie die een kleine tien jaar geleden nog werd aangeduid als 'klein rechts' is dat eigenlijk best een aanfluiting. Tijd om Das Kapital neer te leggen en gewoon weer de Bijbel en Adam Smiths oeuvre ter hand te nemen. En ook dat prentenboek van Rupsje Nooitgenoeg, mag weer veilig worden opgeborgen in de kast.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten