snapshot10

Asielzoekers janken omdat ze hun eigen toiletruimten moeten schoonmaken

Geen categorieapr 18 2018, 17:00
Woordvoerder Alet Bouwmeester van het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers (COA) kwam met het goede idee om asielzoekers zelf hun zooi te laten opruimen. Hier zijn de asielo's het niet mee eens!
De mensen in het AZC te Alkmaar hebben een eigen toiletruimte toegewezen gekregen maar struinen vaak het hele complex door, opzoek naar een vrije ruimte. Een professioneel schoonmaakbedrijf zorgde ervoor dat het weer spik en span werd.
Er werd een nieuwe maatregel ingevoerd om ze bij hun eigen ruimten te houden door middel van een sleutel die ze ontvangen in ruil voor €20,- borg. Ahmad, een Palestijnse vluchteling, verdraait direct de zaak door te miepen over dat hij moet betalen voor een sleutel, terwijl hij het geld gewoon terugkrijgt. Als hij hier op wordt gewezen 'gaat het om het principe'. Het principe is natuurlijk eigenlijk gewoon dat je je shit opruimt maar dat wil de beste man niet want 'sommige mensen zijn echt goor'. Wat waarschijnlijk het hele idee voor de maatregel tot stand heeft gebracht.
Ook Abu Barak uit Syrië is 'in shock' om het feit dat hij nu een douche en een toilet moet schoonmaken en vraagt zich af of dit nou Nederland is. Alles duidt erop dat beide heren in alle waarschijnlijkheid geen horeca ervaring hebben en minimaal tot de middenklasse van hun land van herkomst behoren. Een ware aanwinst voor onze maatschappij dus waardoor schoonmaakbedrijven kunnen blijven floreren de komende vijf jaar.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten