Joodse jongens aangevallen vanwege keppeltjes door dolle Arabier in Berlijn

Geen categorieapr 18 2018, 18:00
Het is weer hommeles in Duitsland! Twee joodse jongens liepen door de straten van Berlijn met hun keppeltjes op. Een Arabisch uitziende jongen vond dit reden genoeg om ze aan te vallen met een riem, zo meldt Times of Israel.
In een vlaag van uitstekende perceptie schreeuwt de Arabier, bij het zien van de keppeltjes: 'Yahudi! Yahudi', wat 'Jood' betekent in zijn taal, terwijl hij ze aanviel. Een van de slachtoffers werd later geïnterviewd en beweert niks te hebben gedaan of te hebben gezegd wat aanleiding zou kunnen zijn voor een aanval. 'We liepen gewoon vanuit huis met onze keppeltjes op over straat en werden door drie man uitgescholden. We liepen door, zeiden eerst niet en vroegen toen of ze daar mee op wilden houden. Toen we er wat van zeiden werd een van de mannen boos en viel hij ons aan.' Op het moment dat een van de mannen hun kant uit kwam pakte de jongen zijn telefoon erbij en begon te filmen.
Volgens het Jewish Forum for Democracy and Against Antisemitism, is de Berlijnse politie al met een onderzoek omtrent dit incident bezig. Het is natuurlijk goed mogelijk dat de zaak flink wat genuanceerder ligt, we zien de situatie voor de aanval namelijk niet. Toch spreken de beelden, in ieder geval voor een groot deel, boekdelen.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten