Autistische jongen is dol op het openmaken van verjaardagskaarten, maar heeft geen vrienden. Dan krijgt hij plots 20.000 kaarten

Autistische jongen is dol op het openmaken van verjaardagskaarten, maar heeft geen vrienden. Dan krijgt hij plots 20.000 kaarten

"Voor sommige mensen is het 'gewoon een kaart,' maar voor ons is het veel meer."

Dat zegt de 49-jarige moeder Karen Jones. Haar zoon, Ollie, is autistisch en heeft weinig tot geen vrienden. Dat is triest, maar helaas zien we dat vaker bij mensen zoals hij. Met name kinderen hebben immers weinig geduld met iemand die 'anders' is. Daar komt bij dat sommige ouders er soms zelfs voor waken dat hun honderd procent gezonde kinderen omgaan met autisten.

Triest, maar zo werkt het helaas.

Onlangs schreef Karen op Facebook dat Ollie haar vertelde dat hij het ontzettend leuk vond kaarten te ontvangen. Zo leuk, zelfs, dat hij een kaart voor zichzelf gemaakt had in verband met zijn 15e verjaardag.

Andere Facebook-gebruikers vonden dat zo hartverwarmend dat ze massaal in actie kwamen. Afgelopen zaterdag, toen Ollie daadwerkelijk jarig was, had de jongen maar liefst twintigduizend kaarten ontvangen. Ja, dat lees je goed: een 20 gevolgd door drie nullen.

Voor de 15-jarige Ollie was het een geweldige ervaring. Volgens zijn moeder keek hij haar heel blij aan en riep hij:

"Mama, ik ben beroemd!"

Zo zie je maar wat een klein gebaar kan betekenen voor een ander. Het kost werkelijk geen enkele moeite om een verjaardagskaart op de post te doen, maar de vreugde van de ontvanger is geweldig om te aanschouwen.

Lees meer over:
kinderen autisme

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties