Australië

Australië

Het best interessant om te zien wat er gebeurt in Australië. De nieuwe premier, Julia Gillard, is toch een beetje de Australische Thatcher. Alleen dan de sociaaldemocratische versie, niet de conservatieve. Zij kwam drie weken geleden aan de macht nadat ze een succesvolle coup had gepleegd tegen haar partijgenoot (ja, echt waar) Kevin Rudd.

Vandaag kondigde ze aan dat er op 21 augustus nieuwe verkiezingen zullen plaatsvinden. Zij hoopt die natuurlijk te winnen. Zo wordt haar premierschap gelegitimeerd en kan ze haar plannen verwezenlijken. Hoopt ze, tenminste.

Het ziet er naaruit dat het onwaarschijnlijk spannend gaat worden volgende maand: de conservatieven en de sociaaldemocraten van Gillard gaan gelijk op in de peilingen. Het is allerminst uitgesloten dat Gillards (koudbloedige) strategie uiteindelijk toch nog faalt en dat conservatieven het - gelukkig maar - weer voor het zeggen krijgen in Australië. Dat zou toch mooi wezen.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties