Autistische Pokémon Go-fan wordt gepest door pestkoppen. Dan doen tientallen vreemden dit

Geen categorieaug 02 2016, 11:00
Tientallen mensen kwamen in actie toen ze hoorden dat een autistische jongen zwaar gepest was door een stel pestkoppen toen hij onlangs Pokémon Go speelde in een park.
De zus van de tiener publiceerde een post over de aanval op haar broertje op de Facebook pagina van de Arizona Pokemon Go Community. Daarin schreef ze dat haar broer, die autistisch is, en haar moeder samen Pokémon Go speelden toen ze opeens lastig werden gevallen door twee jongens van rond de 20.
Blijkbaar konden de jongens het niet verkroppen dat de autistische jongen het zo naar zijn zin had. Ze pakten een fles bbq-saus en spoten dat op hem. Vervolgens riepen ze hem toe dat hij een "debiel" was.
Dieptriest, natuurlijk, maar gelukkig was de reactie van de Pokémon Go gemeenschap op Facebook dat niet. Honderden mensen spraken hun steun uit voor het gezin en nodigden de 15-jarige Ty uit om weer naar het park te komen zodat zij samen met hem het spel konden spelen.
Ty ging daar natuurlijk maar wat graag op in. En zo speelde hij zijn favoriete spel onlangs met tientallen vreemdelingen; mensen die hem niet kenden, maar die hem desalniettemin een warm hart toedroegen.
https://twitter.com/RaquelABC15/status/759941316138500096
Ty's moeder vond het zo mooi dat ze er emotioneel van werd:

"Ik ben zo dankbaar. Ik ben zo dankbaar omdat ik weet dat we, als ze dit niet gedaan hadden, ons nog steeds verstopt hadden in ons huis, puur uit angst. Ik kan de mensen die dit voor ons gedaan hebben niet genoeg bedanken."

Oh, en om het feest nog groter te maken hadden veel van de Pokémon Go-spelers ook nog eens cadeau's meegenomen voor Ty. Het was voor hem dus echt één groot feest.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten