Autohuur: ga en sta waar je wil

Geen categoriemrt 20 2018, 16:30
Ben je op je vrijheid gesteld, wanneer je op vakantie bent? Dan is een auto huren op vakantie wel iets voor jou! Heb je geen eigen auto en huur je er liever ééntje voor een tripje met vrienden? Of je vindt je het aangenaam om naar een warme bestemming te vliegen en vanuit daar je trip onafhankelijk verder te zetten? In dit artikel vind je enkele nuttige tips voor een perfecte autovakantie.

Waar huur ik mijn auto?

Een auto huren heeft vele voordelen. Je kan al vanuit Nederland of België je auto huren op websites, zoals goedkope autoverhuur en Autoverhuur 24, en deze dan op de bestemming afhalen. Het voordeel van zulke websites is dat je de prijzen van de bekendste autoverhuur maatschappijen kan vergelijken. Zij doen dus het werk voor jou en garanderen dat jij de beste deal aan de haak slaat. Bovendien is het makkelijk dat je deze voorbereiding van thuis kan doen en in je eigen taal. Dit scheelt frustratie op de bestemming.
pexels-photo-70912

Waar let ik op bij het huren van een auto?

Welke auto? Kies een auto die lijkt op degene, waarmee je thuis rijdt. Wanneer je al jaren met automatisch rijdt, ga dan niet ineens voor een auto die schakelt. Kies ook een auto die ruim genoeg is voor je bagage en al je medereizigers. Je wilt niet plots een upgrade nodig hebben, want daar hangt ook vaak een prijskaartje aan.
Wat is het voordeligste? Reizen met diesel of benzine? De prijzen verschillen naargelang het land je reist en is het ook goed deze prijzen te vergelijken en zo hier ook te besparen. Let er op hoeveel je auto verbruikt, want dit is vaak ook een kostenfactor.
Ook het type reis is van belang. Ga je veel reizen, door de bergen en moet je dus veel op te trekken en te remmen? Zorg dan voor een auto die dit makkelijk aankan. Kijk ook in het contract na: breng jij de auto volgetankt terug of zorgt het agentschap hiervoor? In het algemeen is het aan te raden zelf je tank aan te vullen, omdat het agentschap hier vaker extra kosten voor aanrekent.
Zorg ervoor dat je de nodige documenten op zak hebt: rijbewijs (indien nodig internationaal rijbewijs), creditcard en paspoort. Je dekt je best ook in voor eventuele onvoorziene omstandigheden. Enkele agentschappen bieden zelfs een all-inclusive aan. Dit betekent dat alle verzekeringen inclusief de prijs van de autohuur zijn en er zich dus geen bijkomstige kosten zullen voordoen.
Voor je het contract tekent, is het altijd aangeraden deze grondig na te lezen. In de verhuurovereenkomst vind je alle regels: type auto, periode, staat van de auto, bedrag en eventuele verzekeringen. Let op de voorwaarden, aantal km dat je mag rijden, of je de grens mag oversteken, verzekeringen, data en uren, wie er mag rijden en tank regeling.
Voor je de auto in gebruik neemt, controleer dan even of alles degelijk klopt en doe dit ook wanneer je de auto terug aflevert. Moest er toch nog iets zijn dat niet vermeld staat in het contract, kan je een extra aantekening laten maken. Vraag ook steeds een kopie van het contract ter plaatse.
Prettige reis!
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten