Autootjepesten begonnen in Amsterdam: links bestuur schrapt 7000 parkeerplekken

Autootjepesten begonnen in Amsterdam: links bestuur schrapt 7000 parkeerplekken

Er gaan zo veel dingen veranderen in Amsterdam de komende jaren en positief zal het niet zijn. Radicalisering zal minder hard worden aangepakt, 'diversiteit' wordt gevierd en daarnaast zullen slechte economische maatregelen worden geïmplementeerd. Nu wordt een favoriete slachtoffer van links al aangepakt: de autobestuurder. Een voorbode voor wat nog verder zal komen.

Bronnen in de Stopera bevestigen dat GroenLinks flink heeft moeten inleveren op het eigen streven om 10.000 parkeerplekken in de binnenstad te moeten schrappen: dat zou onhaalbaar zijn, maar stond wel in de verkiezingsplannen van de partij. Wel worden er meer autowerende maatregelen voorgesteld, zodat bepaalde delen voor de automobilist nog onbereikbaarder worden. Ook aan de parkeertarieven zou volgens ingewijden worden gesleuteld: die gaan flink omhoog.

Eigenlijk willen de linkse partijen op de lange termijn een autoluwe stad. Amsterdam moet de hemel worden voor fietsers en wandelaars. Een utopisch wonder voor de zachtaardige Amsterdammer en toerist die op de fiets en te voet de grachtenstad willen bewonderen. Dat doel zal nog wel even op zich laten wachten, maar ze zijn al goed op weg.

Waar de linkse partijen niet aan gedacht hebben, is het feit dat de auto vaak gebruikt wordt door simpele lieden en mensen uit normale gezinnen. Niet iedere Amsterdammer werkt binnen de Ring of in het centrum. Hoe zit het met alle normale gezinnen en oudere mensen die afhankelijk zijn van hun auto? Hoe gaan die naar hun werk? Dat blijft nog een raadsel, maar als het aan de linkse partijen ligt, zullen die mensen met het OV naar de grens van de stad moeten, om daar de auto te nemen naar hun bestemming. Enfin, onze hoofdstad krijgt waar het voor gekozen heeft: linkse politiek.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties