Avondklokchaos: coronarellen in Eindhoven. Plunderingen en gigantische chaos!

Avondklokchaos: coronarellen in Eindhoven. Plunderingen en gigantische chaos!

Politie bij een demonstratie van Extinction Rebellion op 21-09-2020. Foto via Shutterstock.com, door Dutchmen Photography

Er waren vandaag twee demonstraties tegen de lockdown en de kersverse avondklok: eentje in Amsterdam en ook eentje in Brabant, Eindhoven, waar het racistische Pegida zou meedoen. In die laatste stad liep het dan ook helemaal uit de hand: zo werd een supermarkt volledig gestript en geplunderd door boze 'betogers.'

Volgens de Nederlandse Spoorwegen is het treinverkeer naar proteststad Eindhoven inmiddels volledig stilgelegd. "Er rijden wel treinen via de stad, maar die stoppen niet op Eindhoven Centraal", aldus NS. Het station is door de politie hermetisch afgesloten. Een auto van ProRail werd volgens de spoorbeheerder door relschoppers in brand gestoken, schrijft De Telegraaf. "Onze collega’s daar zijn erg geschrokken, maar gelukkig oké. Wat een schandalige actie!", Twittert ProRail volkomen terecht.

Wie kijkt hoe groot de schade is die wordt aangericht in de zuidelijke stad, kan z'n ogen haast niet geloven. Zelfs het trottoir blijft niet heel:

Het wanbeleid van het demissionaire kabinet Rutte III zorgt voor steeds meer spanningen in de samenleving. Er zou een gezond debat gevoerd moeten worden over het nut, of beter gezegd de nutteloosheid van de avondklok. Maar niets is minder waar: doordat een deel van de 'demonstranten' zich vanmiddag heeft ontpopt tot eerstegraads plunderende hooligans zal het debat vast niet meer alleen over de avondklok gaan, maar juist over het vreselijke wangedrag van de plunderaars. Want wat heeft plunderen te maken met de avondklok? Juist ja: he-le-maal niets!

Ongelooflijk! Van de avondklok kun je iets vinden. Maar dit wangedrag is totaal onacceptabel. En ja, een deel van die mafketels in Eindhoven hadden al plannen om dit te doen, en kwamen zelfs bewapend naar het 'protest.' Met wapens, dus! In Nederland!

Schandalig. Ik kan niet anders zeggen. Want dit? Dit is misdadig:

?s=21

Nederland verdient misschien geen avondklok, maar deze gestoorde rellui zeker wel. Zet ze allemaal vast en zorg dat ze niet meer vrij komen. En het liefst ook niet vóór negen uur 's avonds.

Lees meer over:
Jumbo rellen Avondklok

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meest gelezen

Lees meer