Bam! Forum voor Democratie slaat terug: 'VVD moet maar eens IQ-testen invoeren voor de eigen raadsleden'

Bam! Forum voor Democratie slaat terug: 'VVD moet maar eens IQ-testen invoeren voor de eigen raadsleden'

Zo is het.

Gisteren kwam VVD-raadslid (in Lelystad) Bart Schopman in het nieuws omdat hij een tweet had gepubliceerd waarin hij Forum voor Democratie-kiezers dom noemde. Volgens hem zouden FVD én de PVV nog maar een paar zetels overhouden als er een verplichte IQ-test kwam voor kiezers. Let wel, hij viel dus niet de leiders van die partijen aan, maar Jan, Henk, Ingrid en Esther: de gewone mensen die op die partijen stemmen.

Screen Shot 2019-03-18 at 10.51.27

Het was natuurlijk een schandalige tweet; eentje waarvoor hij zich kapot zou moeten schamen. De VVD in zijn stad nam na enige tijd dan ook publiekelijk afstand van Schopman -- maar dat kwam natuurlijk veel te laat. Toen was de tweet al door vele duizenden Nederlandse twitteraars gezien.

Onder die duizenden mensen waren ook de sociale media-goeroes van FVD, die dan ook onmiddellijk reageerden:

"Wij adviseren de om maar eens te beginnen om een IQ-test voor de eigen VVD-raadsleden in te voeren voordat de VVD anderen de maat gaat nemen," aldus FVD. "Stem op 20 maart! Tijd voor nieuwe mensen met nieuwe - intelligente - ideeën."

Het merkwaardige is dat FVD'ers over het algemeen juist hoogopgeleid zijn. PVV'ers? Daar brand ik me niet aan -- hoewel de reacties van dergelijke types op diverse websites boekdelen spreken. Maar FVD'ers? Dat zijn vaak mensen met een hoog inkomen, een goede opleiding, en een goede baan (of, wat ook vaak het geval is, een mooie studie).

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties