Bam! Forum voor Democratie slaat terug: 'VVD moet maar eens IQ-testen invoeren voor de eigen raadsleden'

Geen categoriemrt 18 2019, 9:00
Zo is het.
Gisteren kwam VVD-raadslid (in Lelystad) Bart Schopman in het nieuws omdat hij een tweet had gepubliceerd waarin hij Forum voor Democratie-kiezers dom noemde. Volgens hem zouden FVD én de PVV nog maar een paar zetels overhouden als er een verplichte IQ-test kwam voor kiezers. Let wel, hij viel dus niet de leiders van die partijen aan, maar Jan, Henk, Ingrid en Esther: de gewone mensen die op die partijen stemmen.
Screen Shot 2019-03-18 at 10.51.27
Het was natuurlijk een schandalige tweet; eentje waarvoor hij zich kapot zou moeten schamen. De VVD in zijn stad nam na enige tijd dan ook publiekelijk afstand van Schopman -- maar dat kwam natuurlijk veel te laat. Toen was de tweet al door vele duizenden Nederlandse twitteraars gezien.
https://twitter.com/VVDLelystad/status/1107388726072823808
Onder die duizenden mensen waren ook de sociale media-goeroes van FVD, die dan ook onmiddellijk reageerden:
https://twitter.com/fvdemocratie/status/1107398564030889986
"Wij adviseren de om maar eens te beginnen om een IQ-test voor de eigen VVD-raadsleden in te voeren voordat de VVD anderen de maat gaat nemen," aldus FVD. "Stem op 20 maart! Tijd voor nieuwe mensen met nieuwe - intelligente - ideeën."
Het merkwaardige is dat FVD'ers over het algemeen juist hoogopgeleid zijn. PVV'ers? Daar brand ik me niet aan -- hoewel de reacties van dergelijke types op diverse websites boekdelen spreken. Maar FVD'ers? Dat zijn vaak mensen met een hoog inkomen, een goede opleiding, en een goede baan (of, wat ook vaak het geval is, een mooie studie).
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten