BAM! Onverwacht explodeert Bitcoin en is er hoop dat cryptomarkt een comeback maakt in 2019

Geen categoriedec 19 2018, 21:00
Gisteren werd de Bitcoin nog dood verklaard door een geluksbelegger, maar vandaag toont de belangrijkste crypto-asset alweer kracht en laat de index op Coinmarketcap.com een flinke stijging van 7% zien en komt daarmee op $3.849,16 per munt uit. De cryptomarkt kent vooralsnog een bizar slecht jaar en dat is logisch. Eind december 2017 stegen de prijzen van digitale bezittingen zoals Ethereum, Litcoin en Bitcoin met tientallen procenten. Maar op de vraag wat je nu precies met die munten kon doen moesten velen in stilte zwijgen. De waarde was dus vooral speculatief en toekomstmuziek. Tientallen handige 'ondernemers' hebben toen miljoenen verdient aan de verkoop van zogeheten alt-coins voor prijzen die de reële marktwaarde niet weerspiegelde. En dus kelderden de prijzen. Hard. Want eerlijk is eerlijk: in de realiteit heeft de cryptomarkt vooralsnog nauwelijks impact.
Daarom is de daling van het afgelopen jaar ook een positief fenomeen want het is een zoektocht naar de balans tussen vraag en aanbod. Pas als daar een balans tussen bestaat zal de cryptomarkt stabiliseren en in de toekomst groeien. Maar om na vandaag al van de toren te roepen dat de cryptomarkt is gestabiliseerd en de bodem in zicht is te vroeg. Wellicht dat dit de bodem was. Maar wie weet? Daarvoor zouden de digitale bezittingen eerst nog enkele weken rond het huidige prijsniveau moeten zweven. Pas dan kan écht gesproken worden van steun en het vinden van een bodem. Oppassen dus voor degenen die denken dat de stijging van vandaag niet wordt gezien als het begin van een nieuwe rally, al kan het natuurlijk wel. Het is goed mogelijk dat de Bitcoin in de komende drie weken alsnog verder daalt en als dat gebeurt dan is het de verwachting dat deze daalt tot zo'n $2.350,00 per munt.
Toch zijn er nog een groot aantal interessante projecten gaande in blockchain land. Naast Bitcoin is er nog Ethereum dat niets anders is dan een blockchaintoepassing voor geautomatiseerde contracten. Van de principes van Ethereum zijn nog een aantal andere 'rip-offs' ontwikkeld, waarvan de meeste projecten geen enkele toekomst hebben. Maar doordat de prijzen zo sterk zijn gedaald is het voor beleggers op de middellange en lange termijn dus krenten uitzoeken. Maar tussen die krenten zitten ook enorm veel zure bessen waar je absoluut niets mee van doen wilt hebben. Combineer het karige aantal solide projecten, een sterke prijsdaling en de schrik van de sterke prijsdalingen en je krijgt een cryptomarkt waaraan bijna niemand zich nog durft te branden. Maar die comeback van 2019 laat dus nog even op zich wachten. Ten minste twee weken.
Update 24-12: Het lijkt erop dat de cryptomarkt bezig is met herstel.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten