Bam! Tweede Kamer stelt nepnieuwsminister Zijlstra 109 vragen. Of hij die even voor vandaag 12:00 uur kan beantwoorden

Geen categoriefeb 13 2018, 9:00
Het is een duidelijk teken dat de politieke toekomst van meneer aan een zijden draadje hangt.
In wat je gerust het ultieme bewijs kan noemen dat Halbe Zijlstra's politieke carriere er zo goed als op zit heeft de Tweede Kamer hem maar liefst 109 vragen gesteld, die hij voor 12:00 uur vandaag dient te beantwoorden. De vragen maken stuk voor stuk duidelijk dat een groot deel van de parlementariërs geen vertrouwen meer in hem hebben. Ze eisen tekst en uitleg over alle details gerelateerd aan deze affaire en, oh ja, merken ook nog even op dat Zijlstra beweert ooggetuige te zijn van een bomaanslag in Bogotha. Zijn verslag van die aanslag wordt nu niet meer geloofd. Heeft hij het echt meegemaakt of heeft hij dat verhaal óók "geleend"?
Forum voor Democratie nam gisteren de leiding in het stellen van Kamervragen, maar veel andere partijen doen ook mee. Het resultaat is dus een enorme wachtlijst aan vragen die stuk voor stuk duidelijk maken dat het parlement klaar is met deze fopminister.
Als Nederland nog enigszins normaal functioneert, en niet helemaal afgedaald is naar het niveau bananenrepubliek, houdt Zijlstra de eer vandaag aan zichzelf. Zo niet, dan zal de Tweede Kamer hem moeten dwingen om vervroegd met pensioen te gaan.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten