Banken weer uit de brand geholpen

Geen categoriefeb 29 2012, 18:00
Komt er dan nooit een einde aan de bailouts?

Veel banken in de eurozone hebben het nog steeds moeilijk. Door ze voor een langere periode min of meer onbeperkt van geld te voorzien, probeert de ECB tijd te kopen zodat de banken kunnen herstellen. Deze miljardenoperatie heeft niet alleen effect op de banken, maar ook op de overheden van zwakke eurolanden. Het verkleint de kans dat overheden opnieuw banken moeten redden en banken kunnen met het geleende geld ook de staatsobligaties van hun eigen overheden kopen. Waarmee de overheden dus beter in hun kapitaalbehoefte kunnen voorzien.

"Beter in hun kapitaalbehoefte kunnen voorzien"? Ja, nu even ja. Maar hoe zit dat over een paar jaar? Het probleem is niet dat er geen geld is, het probleem is dat we veel te veel uitgeven. Europese overheden moeten bezuinigen - en flink ook. Doen ze dat niet dan krijgen we over een paar jaar allemaal de rekening gepresenteerd. Mede dankzij de jarenlange pro-EU propaganda van de NOS.
Het meest aparte van dit verhaal is nog wel dat de Europese kiezer het allemaal laat gebeuren. In Amerika verzet de Tea Party zich in ieder geval nog tegen dit soort idiote uitgaven. Maar wij? Nee, wij hebben belangrijker zaken om ons druk over te maken zoals 'Wie vindt dit seizoen The Voice?'
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten