snapshot 25

Baudet begrijpt 'keuzes' kabinet niet: wel miljarden naar klimaat en EU maar niet naar de zorg

Geen categorieaug 19 2020, 18:00
Zojuist sprak FVD-voorman Thierry Baudet in de Tweede Kamer over de gemaakte keuzes van het kabinet. Politiek is keuzes maken, alleen de keuzes die dit kabinet maakt zijn niet te begrijpen aldus Baudet. We sturen miljarden, tientallen miljarden naar het buitenland maar investeren in onze zorgmedewerkers, daar is ineens geen geld voor. Deze keuze is niet te verantwoorden aldus Baudet. Het belooft een pittig debat te worden!
Baudet zegt terecht dat er wel degelijk geld beschikbaar is voor een loonsverhoging van onze zorgmedewerkers. Als we miljarden uitgeven aan een EU-herstelfonds, miljarden blijven investeren in het klimaatbeleid, dan mag men toch echt wel schande spreken. Het kabinet heeft bewust ervoor gekozen dit geld naar deze megalomane projecten te sturen, en niet naar de zorg.
Maanden terug pleitte Baudet en FVD er al voor om klimaatplannen tijdelijk in de vriezer te doen. Dit om het geld wat dan vrij komt eventueel te gebruiken voor andere zaken.
https://twitter.com/fvdemocratie/status/1249679641268424704?ref_src=twsrc%5Etfw
Het meest treurige is nog wel dat er nu ineens wordt gedaan als er geen geld in de begroting zit voor de zorg. Terwijl er de afgelopen maanden genoeg 'kansen' waren om geld vanuit het ene potje naar het andere potje te sturen. Dit is niet gebeurd, en bepaalde partijen van de oppositie die nu ineens voor de zorg opkomen zijn hier medeverantwoordelijk voor. Zij hebben toentertijd doodleuk meegestemd voor de megalomane plannen van de EU.
https://twitter.com/fvdemocratie/status/1296085304647065600?ref_src=twsrc%5Etfw
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten